Sistem BIOS ekranında kalıyor

LORDxKARUS

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarı kullanırken aniden kapandı ve geri açtığımda ise BIOS'da kalıyor. Geçtiğimiz haftalarda da aynı sorun yapmıştı bir kere ama sonra normal açıldı. Bugün hiçbir türlü açamadım. Parçaları bir bir söküp taktım ama nafile, ne yaptıysam açılmıyor.

IMG_20211113_225338.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bilgisayarı kullanırken aniden kapandı ve geri açtığımda ise BIOS'da kalıyor. Geçtiğimiz haftalarda da aynı sorun yapmıştı bir kere ama sonra normal açıldı. Bugün hiçbir türlü açamadım. Parçaları bir bir söküp taktım ama nafile, ne yaptıysam açılmıyor.

Eki Görüntüle 1213894

BIOS pilini değiştirmeyi denedin mi?

Bu şerit yeni mi geldi? Erkan kartı arızalı gibi. Öte yandan SSD de HDD de duruyor ki bu iyiye işaret.
BIOS pilini değiştirmeyi denedin mi?
Dostum, 2021 sürüm BIOS'a sahip bir anakartta BIOS pilinin bitmiş olma ihtimali ile AKP'nin bir sonraki seçimi kazanma ihtimali aynı, imkansıza yakın.

Diskini kontrol et, sisteminde BOOT edilecek bir disk olmayabilir. Birde, fabrika ayarlarına çekmeyi dene. Boot edecek bir cihaz olmadığında yazılı hata vermeden direkt BIOS'a atıyor.

Bu şerit yeni mi geldi? Ekran kartı arızalı gibi. Öte yandan SSD de HDD de duruyor ki bu iyiye işaret.

Dostum, 2021 sürüm BIOS'a sahip bir anakartta BIOS pilinin bitmiş olma ihtimali ile Akp'nin bir sonraki seçimi kazanma ihtimali aynı, imkansıza yakın.

Bilgi için teşekkürler ama benim PC 2 yıllık olmasına rağmen BIOS pilim bitti veya bitik pille yolladılar çünkü BIOS her PC'yi yeniden başlattığımda açılıyordu. Pili değiştirdiğim zaman sorun çözüldü.

Bu şerit yeni mi geldi? Ekran kartı arızalı gibi. Öte yandan SSD de HDD de duruyor ki bu iyiye işaret.

Dostum, 2021 sürüm BIOS'a sahip bir anakartta BIOS pilinin bitmiş olma ihtimali ile Akp'nin bir sonraki seçimi kazanma ihtimali aynı, imkansıza yakın.

Merhaba abi bu foruma yaklaşık 2014 senesinde abone olmuştum ve o zaman bu bilgisayarı toplamak için çok fazla yardım etmiştin öncelikle çok teşekkür ederim. Abi evet onlar yeni geldi bilgisayar normal çalışırken aniden kapandı ve tekrar açmaya çalıştığımda bu mavi çizgiler geldi ve bilgisayar açılmamaya başladı BIOS ekranında sonda monitörden görüntü gidiyor ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor pervaneler falan sürekli dönüyor.

Diskini kontrol et, sisteminde BOOT edilecek bir disk olmayabilir. Bir de, fabrika ayarlarına çekmeyi dene. Boot edecek bir cihaz olmadığında yazılı hata vermeden direkt BIOS'a atıyor.

Onu nasıl yapacağım gerçekten bilmiyorum şu an diğer bilgisayardan Windows indiriyorum format atmayı deneyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı