Çözüldü Sistem BIOS Update sonrası mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

takashiskip

Hectopat
Merhaba, Gigabyte 16X bilgisayarimin ggc üzerinden BIOS Update'ini yaptım normal olarak yeniden açtığında BitLocker key istedi girdim sonra bu hatayı (ekte) verdi.

Boot Manager'dan diski seçtim ve buraya geldim ama bundan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Başlangıç onarmaya tıkladığımda onaramiyor. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• 20250513_231903.jpg
    20250513_231903.jpg
    100,6 KB · Görüntüleme: 26
  • 1747168237137957236728599935290.jpg
    1747168237137957236728599935290.jpg
    95,9 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba, Gigabyte 16X bilgisayarimin ggc üzerinden BIOS Update'ini yaptım normal olarak yeniden açtığında BitLocker key istedi girdim sonra bu hatayı (ekte) verdi.

Boot Manager'dan diski seçtim ve buraya geldim ama bundan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Başlangıç onarmaya tıkladığımda onaramiyor. Yardım ederseniz çok sevinirim.

BIOS'tan VMD ayarını kapatıp dener misiniz?
Merhaba.

INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE hatası işletim sistemi dosyalarının bozulması, BIOS üzerinde olağan dışı şekilde Boot sırasının değiştirilmesi veya diskin arızalı olduğu durumlarda oluşur. Minidump dökümü alınması mümkün değildir.

Sistem Geri Yükleme ile sistemi kurtarmaya çalışalım ilk başta, ne dersiniz?

Merhaba.

INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE hatası işletim sistemi dosyalarının bozulması, BIOS üzerinde olağan dışı şekilde boot sırasının değiştirilmesi veya diskin arızalı olduğu durumlarda oluşur. Minidump dökümü alınması mümkün değildir.

Sistem geri yükleme ile sistemi kurtarmaya çalışalım ilk başta, ne dersiniz?

Ona tıkladığımda böyle diyor hocam.

Dosya Ekleri

• 17471686654861127379677225774850.jpg
    17471686654861127379677225774850.jpg
    77,2 KB · Görüntüleme: 36
Ona tıkladığımda böyle diyor hocam.
Geri yükleme noktası mevcut değil anlaşılan.

Önemli verileriniz mevcut mu diskte? Buna göre bir yol haritası çizmeye çalışalım.

Hayır sadece oyunlar yüklüydü herhangi bir önemli verim mevcut değil.
Açık konuşmak gerekirse genellikle bu hata ile karşılaşan kullanıcılara disklerinde önemli veriler yoksa sıfırdan kurulum yapmasını tavsiye ediyorum.

• Disk arızası kaynaklı da olabilir ancak bu, değerlendirilmesi gereken son senaryodur.
  • Büyük çoğunlukla Boot sırası değişimi, Otomatik Onarım veya sıfırdan kurulum (format) ile çözebiliyoruz.
  • Bu söylediklerim ışığında, önemli veriler olmadığını belirttiğiniz için sıfırdan kurulum yaparak sisteminizi gözlemlemenizi önereceğim.

İlerleyen zaman içerisinde böyle durumlarla karşılaşmamak adına Sistem Geri Yükleme noktası oluşturma ayarını açmanızı tavsiye ediyorum.

Açık konuşmak gerekirse genellikle bu hata ile karşılaşan kullanıcılara disklerinde önemli veriler yoksa sıfırdan kurulum yapmasını tavsiye ediyorum.

• Disk arızası kaynaklı da olabilir ancak bu, değerlendirilmesi gereken son senaryordur.
  • Büyük çoğunlukla boot sırası değişimi, otomatik onarım veya sıfırdan kurulum (format) ile çözebiliyoruz.
  • Bu söylediklerim ışığında, önemli veriler olmadığını belirttiğiniz için sıfırdan kurulum yaparak sisteminizi gözlemlemenizi önereceğim.

İlerleyen zaman içerisinde böyle durumlarla karşılaşmamak adına sistem geri yükleme noktası oluşturma ayarını açmanızı tavsiye ediyorum.

Şimdi tekrardan içinde Windows olan flashimi takip kurulum mu yapmalıyım.
Bir de bu sıkıntılara yol açan ggcden yaptığım BIOS güncellemesini yapmamali miyim yani bilemiyorum artık nasıl olacak ama.

Evet, Windows kurulum flaşınızla yeniden kurulum yapabilirsiniz.

Şahsi bilgisayarımda genellikle sürücüleri üreticinin kendi sitesinden indirerek yapmayı tercih ediyorum. HP Support Assistant pek sevdiğim bir yardımcı değil.

Ama sıfırdan kurulum yapmaya başlamadan önce isterseniz bir Bootloader onarımı yapmayı deneylim.
İşe yaramazsa son çare olarak sıfırdan kurulum yapalım.

Ne dersiniz?

Evet, Windows kurulum flaşınızla yeniden kurulum yapabilirsiniz.

Şahsi bilgisayarımda genellikle sürücüleri üreticinin kendi sitesinden indirerek yapmayı tercih ediyorum. HP Support Assistant pek sevdiğim bir yardımcı değil.

Ama sıfırdan kurulum yapmaya başlamadan önce isterseniz bir bootloader onarımı yapmayı deneylim.
İşe yaramazsa son çare olarak sıfırdan kurulum yapalım.

Ne dersiniz?

Hemen deniyorum hocam sizi hemen bilgilendireceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı