Sistem bir anda kendini kapattı

Stokeley

Hectopat
Katılım
22 Ekim 2020
Mesajlar
1.050
Makaleler
1
Çözümler
9
Yer
Sin City
Sistemim yaklaşık 10 aylık, bu zamana kadar kendini kapatma gibi bir durum olmadı. İlk aldığım zamanlarda sistemi komple OCCT testine de tabii tutmuştum 10 dakikalık, o zamanda kapanmadı. Yakın zamanda 2 defa Furmark testi yaptım ekran kartı için, o zaman da kapanma olmadı.

Normal telefonuma bakıyordum, herhangi bir oyun vs. açık değildi bir anda kapandı sistem. Şimdi geri açtım. Ne olmuş olabilir?

Bu zamana kadar bu sistemle çektiğim sıkıntılar bazı oyunlarda FPS drop, bazen de gündelik kullanımlarda belli başlı takılmalar.

Kabloda herhangi bir oynama olduğunu düşünmüyorum keza kapandığı gibi geri açtım sistemi, kasaya herhangi bir temas vs. olmadan kapandı.
 
Son düzenleme:
Sistemim yaklaşık 10 aylık, bu zamana kadar kendini kapatma gibi bir durum olmadı. İlk aldığım zamanlarda sistemi komple OCCT testine de tabii tutmuştum 10 dakikalık, o zamanda kapanmadı. Yakın zamanda 2 defa FurMark testi yaptım ekran kartı için, o zaman da kapanma olmadı.

Normal telefonuma bakıyordum, herhangi bir oyun vs. açıktı bir anda kapandı sistem. Şimdi geri açtım. Ne olmuş olabilir?

Bu zamana kadar bu sistemle çektiğim sıkıntılar bazı oyunlarda FPS düşmesi, bazen de gündelik kullanımlarda belli başlı takılmalar.

Kabloda herhangi bir oynama olduğunu düşünmüyorum keza kapandığı gibi geri açtım sistemi, kasaya herhangi bir temas vs. olmadan kapandı.

PSU arızalı olabilir.
 
Olay görüntüleyicisinde bir hata var mı?
Screenshot_5.png
Nereye bakacağım hocam?
Sebebi uyduruk güç kaynağı.
GameGaraj'ın sistemlerde kullandığı güç kaynakları ne iyi ne kötü bir seviyede diye biliyorum.
 
İyi değiller işte genel olarak. Kendi markaları adına ürettirdikleri güç kaynağı. Arada kapanmalar, kendi kendine yeniden başlamalar falan güç kaynağına dair sıkıntı işaretleri çoğu zaman. Özellikle yükten çıktığı anda, oyunları kapatınca falan zaman zaman oluyor. F/P olarak iyi sistem satıyorlar ama güç kaynakları en zayıf tarafı firmanın.
 
UPS kullanıyorsanız aküden olabilir kullanmıyorsanız elektrik gitmese bile bazen voltaj düşebiliyor o yüzden kapanmış olabilir ya da PSU problemi olmuş olabilir. Kendi kendine kapanmaya en çok bu sorunlar sebep olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı