Çözüldü Sistem boşta iken ekran kartı ve CPU kullanımı çok fazla

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ahmolko

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bazen bilgisayarı bırakıp gidiyorum geldiğimde fanlar hırıl hırıl çalışıyor. Açıyorum NVIDIA performans izleme monitörünü ekran kartı %100 kullanımda oluyor. Sonra görev yöneticisini açıyorum kullanım %3'e düşüyor. Mining de açık olmadığı halde. Bazen oyun oynarken de FPS düşüşleri oluyor bakıyorum kullanımlar artmış ama görev yöneticisini açınca her şey eski haline geliyor. Döngü haline geldi sürekli oluyor. Görsel boşta kullanımları gösteriyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20210530_010536.jpg
    IMG_20210530_010536.jpg
    71,1 KB · Görüntüleme: 224
Çözüm
İstediği tüm antivirüsleri kullansın bu virüsü bulamaz. Sümük gibi yapışır. Senin ekran kartını, işlemcini ve internetinin üstüne çöker. Öyle görev yöneticisini açınca, kaynak kullanımını inceleyince bulunan virüsler artık yerini kendini gizleyen virüslere bıraktı. Kalıcı temizlik çok zor. Birini halletsen öteki kalır. Kökten halletmenin yolu temiz bir formattır.

Hocam arkadaşın GPU %100 mining yediği gün gibi ortada. İşlemci virüsleri bunların yanında en masumudur. Zaten öyle ekran kartını da her zaman kullanmaz, belirli zamanlarda aktif oluyor maalesef ve bu da tespiti zorlaştırıyor.
Hepinize teşekkür ederim mbt ile tarama yaptım. Sorun çözüldü.
Bana göre attığınız fotoğrafta ki değerler normal, görev yöneticisinde döndüğünüz zaman muhtemelen Alt+Tab yapıyorsunuz ve bunu yaptığınız andan itibaren zaten oyunlar genel olarak FPS'i kısıtlar "15-30FPS arası diyebilirim" yani doğal olarak ekran kartı kullanımı da düşer. İşlemci kullanımı da %50 gibi yine normal bir değer olağan dışı bir şey göremiyorum. (fotoğrafta ki değerler oyun için değerler olarak varsayıyorum)

Bana göre attığınız fotoğrafta ki değerler normal, görev yöneticisinde döndüğünüz zaman muhtemelen Alt+Tab yapıyorsunuz ve bunu yaptığınız andan itibaren zaten oyunlar genel olarak FPS'i kısıtlar "15-30FPS arası diyebilirim" yani doğal olarak ekran kartı kullanımı da düşer. İşlemci kullanımı da %50 gibi yine normal bir değer olağan dışı bir şey göremiyorum. (fotoğrafta ki değerler oyun için değerler olarak varsayıyorum)

Arkadaş boşta olan değerleri atmış yani oyunda değil iken.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı