Dediğim gibi bilgisayarda hiçbir şey yapmadığım halde CPU fanı hızlanıyor, dolayısıyla fazla sese sebep oluyor. Hiç böyle bir şey olmazdı. Son 2 gündür böyle oluyor, sorun ne olabilir? Önceden PC'nin çalıştığı belli olmuyordu. Şu anda ise çok fazla ses var. Ayrıca başlık fazla uzun oldu yazamadım PSU fanı dönmüyor onuda yeni anladım daha PSU garantisi mevcut servise yollayayım mı?
Görev yöneticisinde yüksek CPU kullanımına yol açan programı bulabilirsin.Buranın fotoğrafını CPU yazan yere basıp yollarsan daha iyi yardımcı olunabilir.
Eğer CPU kullanımı düşük olmasına rağmen ısı yüksek dolayısıyla fan çalışıyorsa termal macun ile ilgili bir problem olabilir.
Not: Görev yöneticisini açmak için CTRL+SHİFT+ESC tuşlarına birlikte basabilirsin.
Görev yöneticisinde yüksek CPU kullanımına yol açan programı bulabilirsin.Eki Görüntüle 186332Buranın fotoğrafını CPU yazan yere basıp yollarsan daha iyi yardımcı olunabilir.
Ardı ardına cekilmiş 3 resim buyur kardeş. %35 in üstüne çıkmadı altta oyun açık şuanda fakat ses hala fazla. az kullanmasına karşın. Eskiden pc kapalı mı açık mı anlayamazdım resmen abartısız. şuanda bağırıyor.
Başlık düzeltilmiş moderatörler tarafından cpu yu fazla kullanmıyor cpu fanı hızlanıyor ve fazla sese sebep oluyor boştayken bile. Önceden olmazdı.
AIDA64 veya benzeri bir programla CPU sıcaklığına bak bir anormallik varsa termal macun şüphelenmek için iyi bir sebep.(Sistem boştayken sıcaklık değerlerini buraya atarsan iyi olur)
AIDA64 veya benzeri bir programla CPU sıcaklığına bak bir anormallik varsa termal macun şüphelenmek için iyi bir sebep.(Sistem boştayken sıcaklık değerlerini buraya atarsan iyi olur)
Denetim masasından Güç seçeneklerine girip, Dengeli seçeneğinin plan ayarlarını değiştir kısmına girip Bu plan için varsayılan ayarları geri yükleyi seçermisin ? Şu fotoğrafta görebilirsin.
Denetim masasından Güç seçeneklerine girip, Dengeli seçeneğinin plan ayarlarını değiştir kısmına girip Bu plan için varsayılan ayarları geri yükleyi seçermisin ? Şu fotoğrafta görebilirsin. Eki Görüntüle 186343
Eğer olmazsa o fotoğrafta gelişmiş güç ayarlarını değiştir seçeneği var. Oraya girip yine Plan için varsayılan ayarları yükleye tıklayıp kaydetmeyi dene.