Sistem çalışırken "CPU Over Temperature Error!" hatası verip kapandı

ErdemDnt

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarı alalı yaklaşık 1 yıl 1 ay oldu. Bu süreçte yüzeysel olarak temizlikleri yapıyordum ancak ekran kartı dışında hiçbir parça çıkarmıyordum. 1-2 ay önce tekrar temizlik yaparken işlemci fanını çok kısa süreliğine çıkardım. Sonra takarken bir sorun olduğunu hatırlamıyorum ancak o günden sonra işlemci fanı daha çok ses çıkarmaya başladı. Fanın çalışma hızını değiştirmemiştim.

Ancak bilgisayar normal çalışırken bile 4-5 saniyeliğine en yüksek hıza alıyordu kendini. Bunu çok önemsemiyordum, ta ki oyun oynarken Alt + Tab yapınca bilgisayar kapandı ve "CPU Over Temperature Error!" verdi. Bir daha CPU fanını söktüm. Bu sefer takarken çok zorlandım. Pinleri çapraz şekilde takarken 3 tanesinden ses geliyor ve giriyor, ancak biri diğerlerinden yüksekte olmasına rağmen kitlenmiş gibi hareket etmiyordu. Ama CPU fanı tamamen takılmış gibi hiç hareket etmiyordu. Tekrar açtığımda daha da beter oldu; BIOS'ta 65 dereceyi gördüm, belki kapatmasaydım daha da artacaktı. Sorun termal macunda da olabilir ama düzgün görünüyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı