Sistem çalışıyor fakat monitör siyah ekranda kalıyor

SaBuğra

Zeptopat
Daha fazla  
Bilgisayarı açtığımda tüm fanlar çalışıyor fakat monitör siyah ekranda kalıyor. Mouse, klavye, kulaklık gibi girişlere elektrik gelmiyor. Tek tek her şeyi çıkarıp temizledikten sonra geri taktım ama değişen bir şey olmadı. Normal çalışırken sonraki gün açmak istediğimde direkt bu haldeydi.

İşlemci ;
İntel Core İ5-4460 3.20GHZ

Ram ;
Hyperx,Kingston 8GB Ddr3 1600 Mhz Ram X2

Ekran Kartı ;
Geforce 750 ti

Anakart ;
Asus H81M-K

Son düzenleme:
Hocam aynı sorundan ötürü başlık açmak için geldim fakat direkt bu soruyu gördüm. 2 haftadır aynı sorunla uğraşıyorum. Sizde ekran hiç mi gelmiyor yoksa benimki gibi açıldıktan sonra aniden mi gidiyor ve bilgisayarı başka evde kullanmaya başladıktan sonra bu durumla mi karşılaştınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı açtığımda tüm fanlar çalışıyor fakat monitör siyah ekranda kalıyor.
Sizin derdiniz PSU ya da kasa içi kablolarda temassızlık gibi duruyor. BIOS'a dahi giremiyorsanız kesinlikle PSU'dan şüphelenin.

Hocam aynı sorundan ötürü başlık açmak için geldim fakat direkt bu soruyu gördüm. 2 haftadır aynı sorunla uğraşıyorum. Sizde ekran hiç mi gelmiyor yoksa benimki gibi açıldıktan sonra aniden mi gidiyor ve bilgisayarı başka evde kullanmaya başladıktan sonra bu durumla mi karşılaştınız?
Eğer siz farklı evde kullanmaya başladıktan sonra olduysa 2 sebebi olabilir.
1- Taşırken sıkıntı oldu.
2- Yeni evde topraklama yok veya topraklamada bir hata var.

Sizin derdiniz PSU ya da kasa içi kablolarda temassızlık gibi duruyor. BIOS'a dahi giremiyorsanız kesinlikle PSU'dan şüphelenin.

2- Yeni evde topraklama yok veya topraklamada bir hata var
Bilg

2- Yeni evde topraklama yok veya topraklamada bir hata var.
bilgisayar normal çalışıyordu kasa yan dururken dik hale getirdim bu sorunla karşılaştım. Ekran tamamen siyah kalıyor bios'a dahi giremiyorum evet.

O zaman şunu bir deneyelim. Kasayı prizden çıkarın. Anakartta bulunan BIOS pilini sökün. Prize takılmamış kasanızın güç tuşuna basın, basılı tutun. Bir kaşık yardımıyla kasanın güç girişinde ki 3 demiri birbirine değdirin. Butona tekrar basın. Kasada hapsolmuş statik elektriği büyük oranda boşaltmış olacaksınız. Bilgisayar prizden sökülmüş ve BIOS pili çıkarılmış şekilde bir yarım saat beklesin. Sonra pili geri takın ve bilgisayarı prize takın. Topraklama olan bir prize taktığınızdan emin olun yoksa aynı sıkıntılar yine yaşanır. Bunu bi deneyin ve bakalım.

2- Yeni evde topraklama yok veya topraklamada bir hata var
Hocam topraklamada sorun olduğunu sanmıyorum apartman dairesinde bir sürü priz var başka evde denedim baya bı çalıştı fakat sonra yine aniden gitti.Taşırken bır yere vurmadım etmedim bir şeyler hareket etmiş olabilir diye düşündüm fakat tamire verdim orada tak çıkar yapıldı hareketlik de bir durum yoktur.Muhtemelen taşırken içinden bir şey oynayarak zarar görmüş olabilir.Görüntü gittiği zaman USB aygıtlarina elektrik gitmiyor mouse vs gibi aygıtlarin ışıklari sönüyor.Onu düşününce anakartta sorun olabilir diye düşünüyorum.Ardindan Fifa23 açıyorum maçın ortasında directx ,ekran kartı çökmüş olabilir driver güncelleyin diye hata veriyor.Sorunun nerede olduğunu anlasam o parçaya yoğunlaşacagim fakat yok. Tamire verdim sorunu soyledjm orada da PC kapanmamış, sadece hdmı soketi oynuyor o zaman görüntü gidiyor dediler.O da normal yerinden oynatınca geri geliyor zaten.Ayrica yanıtınız için de çok teşekkür ederim

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı