Sistem darboğaz mı yapıyor?

batyoxide

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Dominator Platinum 2x8gb 3200mhz cl16
SSD veya HDD modeli
Adata xpg8200sx pro,kioxia 960gb sata ssd
Ekran kartı
Zotac Amp Holo Rtx 4070ti
Anakart
Asus rog strix x570e gaming
İşlemci
Ryzen 3900x
Arkadaşlar merhaba, sistem detaylarıma bakıp Full ayarlarda oynadığım Farming SIM22 oyununda oyunda arada takılmalar oluyor ve bazen FPS düşmesi yiyorum özellikle araç dışı kameradan araç içi kameraya geçerken çok yaşıyorum. Darboğaz mı yiyorum?
Oyunun bana sunduğu maksimum grafik ayarlarıyla 2K çözünürlükte oynuyorum. Monitörüm de 2K çözünürlükte.

Dosya Ekleri

• IMG_6837.jpeg
    IMG_6837.jpeg
    251,6 KB · Görüntüleme: 125
Oyun için alıyorsanız 7900X değil, 7800x3D alın. Aynı fiyat ama performansı çok daha yüksek.
Oyun için alıyorum, 7800x3d 7900xten oyun perf için daha mı iyi? Biraz bakındığımda 7900x, 7900x3dyi single core ve multicore da bile geçiyor. Zaten aralarındaki fark dahili ekran kartı sanırım. Bir de dediğiniz işlemciyle karşılaştırırım. Ama böyle bir argümanın altını doldurursan sevinirim hocam neye göre daha iyi hangi veriler ışığında dediniz bunu?

Oyun için alıyorsanız 7900X değil, 7800x3D alın. Aynı fiyat ama performansı çok daha yüksek.
Hocam bahsettiğin işlemcide de bu siteye göre elimdeki işlemciyle nerdeyse aynı oranda darboğaz yiyorum. Darboğaz yemeyim diye 40 bin liraya yakın masraf yapacağım, bu kadar masraf yapıp tekrar darboğaz yersem ekran kartının üstüne falan otururum 😅😂, ha şöyle de bir şey var bu site çok güvenilir değil ama benim şuan yediğim darboğazı düşük sapmalarla doğru hesaplamış o yüzden 7900x aşağısı bir işlemci almam
IMG_6845.png

Son düzenleme:
Aslında bakmıştım ama 2K çözünürlükte %8 diyordu. 1080P'de sadece %25'lere çıkıyordu. Monitörüm 2K olduğu için umursamamıştım ve RTX 3080 4070 Ti'dan pahalı olduğu için bunu tercih ettim. Sonra uprade ederim diye ki 4070 Ti RTX 30 serisini parçalıyor 3090ı bile ezdiği için neredeyse bunu tercih etmiştim güzel de fiyata aldım. 850 euro verdim ama bu kadar darboğaz yiyeceğini tahmin etmemiştim...

Darboğaz oranı gösteren siteler çoğunlukla sentetik olmadığı için doğruluk payı içermiyor. YouTube veya teknoloji kanallardan sentetik testi yapılmış videolara bakmak gerekiyor.

Darboğaz oranı gösteren siteler çoğunlukla sentetik olmadığı için doğruluk payı içermiyor. YouTube veya teknoloji kanallardan sentetik testi yapılmış videolara bakmak gerekiyor.
Göz gezdirmedim değil ekran kartını almadan önce, ama elimde işlemciyle oyun testi yapan bir video bulamadım ben de veriler ışığında 5800xten multicoreda daha iyi single coreda ise az gerisinde kalan testleri izledim ve ağır bir darboğaz yok gibi gözüküyordu ama 40 serisi üst seviye ekran kartlarının tamamı genelde 7000 serisi ryzen işlemcilerle testi yapılmış. Veri toplamak o açıdan biraz tahmine dayalı oldu. Bilgisayarcıma sordum ama gamingle pek ilgisi olmadığı için darboğaz yersin ama çok etkilemez demişti. Ama valorant gibi basit bir oyunda bile 300fps üzerine çıkamıyor oluşum çok etkilendiğimi gösteriyor açık bir şekilde. Uprade edeceğim. Giren şemsiye açılmazmış. Girdi bir kere 30k masraf yapmadan bu sistemden 10/10 perf bekleyemem. Bir de soğutucu almam lazım tabi günü geldiğinde onun da tavsiyesini burada sorarım 😅

Oyun için alıyorum, 7800x3D 7900X'ten oyun perf için daha mı iyi? Biraz bakındığımda 7900X, 7900x3D'yi Single Core ve multicore da bile geçiyor. Zaten aralarındaki fark dahili ekran kartı sanırım. Bir de dediğiniz işlemciyle karşılaştırırım. Ama böyle bir argümanın altını doldurursan sevinirim hocam neye göre daha iyi hangi veriler ışığında dediniz bunu?

Evet, X3D çipleri oyunlarda canavar gibi bir performans artışı sağlıyor. O yüzden 5600x3D bile 5950X'den daha iyi performans veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı