lmavi
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Türk Telekom mağaza müdürü
Merhaba;
Arkadaşlar öncelikle sorunumu belirteyim. Bilgisayar açılırken daha önce hiç olmayan kısa bir bip sesi geliyor. Ortalama 10-15 dakika da 1 olmak üzere 10-15 saniyeliğine fanlar hızlanıyor, video izleniyorsa video donuyor, oyun oynuyorsam oyunda lag sorunu oluşuyor, geri atıyor vs. Görev yöneticisinde Anlık olarak System %30/35 civarı CPU kullanımı görünüyor ve total %100 CPU kullanımı oluyor. Sorunların hiçbir tanesi 1 hafta öncesine kadar yoktu.
Format attım, BIOS güncelledim, RAM'leri ve SSD değiştirdim. (0 olarak yenisi takıldı). NET'te bulunan çözümlerin hepsini denedim fakat bir değişiklik yok.
System (ntoskrnl.exe) High CPU Problem! (Fazla CPU kullanma sorunu!)
Yazılımsal olarak sorun varsa çözüm önerilerinizi bekliyorum. Sorun donanımsal ise RAM ve SSD değiştirdiğime göre hangi parçada olabilir bunu nasıl anlarım?
İşlemci Intel Core i7 7700K.
Anakart MSI Z270 GAMING M3.
Ekran kartı MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti.
RAM Corsair Vengeance 2X 8 GB 3200 MHz.
SSD Samsung 970 Evo M.2 250 GB.
Güç kaynağı Xigmatek tauro 650W'i 80Plus.
Kasa Everest Rampage temper Pro.
Soğutma Cooler Master nepton 280L.
Monitor ASUS ROG swift PG258Q 240Hz.
Klavye Corsair K70 lux RGB.
Mouse Logitech G300S.
Kulaklık Logitech G533 whiless.
Arkadaşlar öncelikle sorunumu belirteyim. Bilgisayar açılırken daha önce hiç olmayan kısa bir bip sesi geliyor. Ortalama 10-15 dakika da 1 olmak üzere 10-15 saniyeliğine fanlar hızlanıyor, video izleniyorsa video donuyor, oyun oynuyorsam oyunda lag sorunu oluşuyor, geri atıyor vs. Görev yöneticisinde Anlık olarak System %30/35 civarı CPU kullanımı görünüyor ve total %100 CPU kullanımı oluyor. Sorunların hiçbir tanesi 1 hafta öncesine kadar yoktu.
Format attım, BIOS güncelledim, RAM'leri ve SSD değiştirdim. (0 olarak yenisi takıldı). NET'te bulunan çözümlerin hepsini denedim fakat bir değişiklik yok.
System (ntoskrnl.exe) High CPU Problem! (Fazla CPU kullanma sorunu!)
Yazılımsal olarak sorun varsa çözüm önerilerinizi bekliyorum. Sorun donanımsal ise RAM ve SSD değiştirdiğime göre hangi parçada olabilir bunu nasıl anlarım?
İşlemci Intel Core i7 7700K.
Anakart MSI Z270 GAMING M3.
Ekran kartı MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti.
RAM Corsair Vengeance 2X 8 GB 3200 MHz.
SSD Samsung 970 Evo M.2 250 GB.
Güç kaynağı Xigmatek tauro 650W'i 80Plus.
Kasa Everest Rampage temper Pro.
Soğutma Cooler Master nepton 280L.
Monitor ASUS ROG swift PG258Q 240Hz.
Klavye Corsair K70 lux RGB.
Mouse Logitech G300S.
Kulaklık Logitech G533 whiless.
Son düzenleyen: Moderatör: