Sistem Donma ve Ses Takılma Sorunu

Steve McQueen

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar,
Bilgisayarımda 1-2 aydır devam eden ve son zamanlarda iyice artan birkaç sorun var:
  • Bilgisayar bir anda donuyor, ses takılıyor ve bilgisayarı resetlediğimde 1 uzun 3 kısa bip sesi uyarısı alıyorum, monitöre hiçbir şekilde görüntü gelmiyor.
  • Yukarıdaki sorunun ardından bilgisayarı tamamen kapatıp elektrik bağlantısını kestikten bir süre sonra bilgisayarı tekrar açtığımda görüntüde bozulmalar yaşanıyor.
  • Bazen ise ekran birden gidip tekrar açılıyor ve ''Nvidia görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti'' uyarısı çıkıyor.
Sistem bazen saatlerce sorunsuz çalışıyor, bazen ise 10 dakikalık bir çalışmadan sonra yukarıdaki sorunlar yaşanıyor.

1 uzun 3 kısa bip sesi ekran kartı arızası olarak geçiyor. Bende şuan için ekran kartından şüpheleniyorum. Ram konusuna gelecek olursak; 2x4 GB şeklinde olmak üzere 2 adet ram takılı. Bir de ramler ile şansımı deneyeyim bakalım sonuç ne olacak. @NumberoNeo

Hocam ilk başta yazdığım gibi ekran kartı arızası gibi görünüyor. Ben araştırırken bios türüne göre değişiklik gösterebildiğini hatırladım. Belki ram kaynaklıdır diye denemeniz için ilaveten yazmak istedim. Umarım çözüme ulaşırsın.

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim, umarım sorun ramlerle ilgilidir de ekran kartını değiştirmekten kurtulurum. Eğer sorun ekran kartında ise AMD FX 8320 işlemci ile darboğaz yaşatmayacak bir ekran kartı önerebilir misiniz? Kafamda GTX 1060 almak var fakat darboğaz yaşar mıyım emin olamıyorum. @NumberoNeo

Hocam darboğaz hakkında geniş bilgi sahibi değilim. Gtx 1060 ve fx 8350 için bile işlemciye yük bindiren oyunlarda darboğaz olur şeklinde yorumlar içeren makaleler okudum. Yine de bilen arkadaşlardan net cevap alsak daha iyi olur. @Steve McQueen

Ekran kartı tavsiyesi için yeni konu aç istersen usta. Almayı düşündüğün kartın fiyatı yüksek, dolayısıyla verdiğin para performans olarak dönsün isterim. Benden kat kat bilgili arkadaşlar var burada sağlam tavsiyeler gelecektir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı