Sistem donuyor

Zeusley

Centipat
Bilgisayar ozelliklerim gayet iyi fakat bilgisayarimi baslattiktan sonra Discord ekraninda donmalar masaustunde donmalar. Google Chrome'da donmalar oyunlari alta attigimda donmalar basladi. Bazen dondugunda gorev yoneticisini acmayi denedigimde açılıyor ve CPU ve bellek kullanimlarimda donmus gozukuyor.

İyilik göreceli siz hala sistem özelliklerinizi atmıyorsunuz.

Örnek: Babama göre bir sistemde SSD varsa hızlı olduğu için sistem iyidir. İsterse Pentium CPU olsun :D.
AMD Ryzen 7 3700X 4.4GHz 8/16 çekirdek işlemci.
MSI MPG X570 GAMING PRO Carbon Wi-Fi anakart.
Kingston Predator RGB / G.Skill Trident Z Neo RGB 3200MHz 16 GB (2x8GB) bellek.
MSI RTX 2080 Super Gaming X Trio ekran kartı.
Cooler Master ML240L RGB fanlı 240mm rad sıvı işlemci soğutucusu.
Cooler Master MB520 3 adet ARGB + 1 adet LED'siz fanlı tempered glass kasa.
Kingston A2000 500GB M.2 2200-2000MB/s SSD Seagate 1TB 7200RPM dahili sabitdisk
850watt

Ozelliklerik bunlar bilgisayari alali 3 ay olacak ve bu donmalar son windows guncellememden sonra basladi.Ayni zamanda suan fark ettim klavye mouse'um Razer marka.Bilgisayarim dondugunda onlarin isiklari da donuyor

AMD Ryzen 7 3700X 4.4GHz 8/16 çekirdek işlemci.
MSI MPG X570 GAMING PRO Carbon Wi-Fi anakart.
Kingston Predator RGB / G.Skill Trident Z Neo RGB 3200MHz 16 GB (2x8GB) bellek.
MSI RTX 2080 Super Gaming X Trio ekran kartı.
Cooler Master ML240L RGB fanlı 240mm rad sıvı işlemci soğutucusu.
Cooler Master MB520 3 adet ARGB + 1 adet LED'siz fanlı tempered glass kasa.
Kingston A2000 500GB M.2 2200-2000MB/s SSD Seagate 1TB 7200RPM dahili sabitdisk.
850Watt

Ozelliklerik bunlar bilgisayari alali 3 ay olacak ve bu donmalar son Windows guncellememden sonra basladi. Ayni zamanda şu an fark ettim klavye Mouse'um Razer marka. Bilgisayarim dondugunda onlarin isiklari da donuyor.

Donanımsal bir sorun olabilir.

Ayarlar -> Sistem -> Odaklanma Yardımı yolunu izleyip "Oyun oynarken" bölümünü kapatarak deneyin.

Olmazsa CMD'yi yönetici olarak başlatarak aşağıdaki komutları sırayla girin.
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
sfc /scannow
Hepsini denedim suan umarim sorun devam etmez sanirim son guncellemeden kaynakli cunku bunlari yasayan baska tanidiklarimda var.Duzelmedi maalesef.Ayrica discord'u actigimda direkt olarak donuyor.
Harddisk de veya SSD'de sorun olabilir hangisini kullanıyorsanız artık HD Tune ile test edin
Ikiside saglikli gozukuyor

Son düzenleme:
Sistem özellikerinizi yazın bakalım. Gerçekten iyiyse en temiz çözüm format. Virüs vs. her şey olabilir sebebi. Ayrıca Speccy indirip parçaların çalışma sıcaklıklarına vs. bir bakın işlemci ısısına özellikle.
Her sey normal cikti
Arkadaslar meme dondurdunuz sistem ozelliklerini yazmamamdan dolayi.Cozum sadece sistemdeymis gibi.Arastirdim ettim son Windows guncellemesinden dolayi bazi kullanicilarda bu problem varmis sistem geri yuklemesi yapip hallettim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı