Sistem en basit oyunda bile ısınıp kapanıyor

Kalopsy

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Bilgisayarımın uzun süredir kasasını açıp bakmıyorum servise götürüyorum ama ne zamandır unutuyorum temizlettirmeyi. Çok sinirimi bozan bir durum öncesinde takmıyordum çünkü GeForce NOW'dan oynuyordum oyunlarımı ama ona da zam gelince aboneliğimi yenilemedim. Among Us Minecraft gibi basit oyunlarda bile ısınıp kapanıyor. Bilgisayar sürekli şarjda çünkü bataryası bitik durumda şarjdan çektiğim gibi kapanıyor. Bu dönemlerde bilgisayar alıp maddi durumu da zora sokmak istemiyorum. Yazılımsal olarak bu sorunu nasıl çözebilirim? Güç yönetimi plan ayarlarıyla biraz oynadım ve araştırdım ancak herhangi bir şekildr çözüm elde edemedim. Tek istediğim Minecraft oynamak yok mu bunun bir çözümü. Sistemim:
Intel i5 4. nesil işlemci.
AMD Radeon RT M.260 ekran kartı.
8 GB RAM.

Bu sorunu daha önce de yaşamıştım ama bilgisayar kapanmıyordu eskiyince veya daha fazla toz topladığı için mi böyle oluyor? Laptop kullanıyorum Toshiba Satellite l-50b kasasını açmayı denedim ama bir şey olur korkusuyla geri kapattım. Şimdiden teşekkürler.

Sorunu ciddi oranda düzeltir mi? Bir de sistem iyi mi çünkü GTA 5 gibi oyunları oynatıyordu ama bir süre sonra işlemci 100 dereceyi görünce kapanıyordu. Önerdiğiniz bir macun var mı? Macunu alsam servise versem sürebilir mi bir de.

Evet uzun süre macun değiştirmemiş olduğunuzu düşünürek oradaki macun beton olmuştur sistem de toz cenneti olmuştur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı