Sistem fazla RAM kullanımı

asylum26

Decapat
Merhabalar sistem boştayken bu kadar fazla RAM göstermesinin nedeni ne olabilir? Kullanıcılar kısmında RAM kullanımı düşük ancak %36 gözüküyor.
Şu anda bile 1GB kullanıyor gözükürken İşlemler/Bellek kısmında %50 kullanılıyor.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    2,2 KB · Görüntüleme: 68
  • 2.PNG
    2.PNG
    22,3 KB · Görüntüleme: 76
  • 3.PNG
    3.PNG
    68,7 KB · Görüntüleme: 72
8 GB belleğin var ve bunun 2.8 GB kadarı kullanılıyor. Burada bir sorun yok. Sorun olduğunu düşünüyorsan bilmiyorsun. Bilmemen çok normal. Öğrenmen gereken: 8 GB RAM olan bir sistedme 2.8 GB bellek kulanımının normal olduğu.
Hiçbir bilgim yoktu aydınlattığınız için teşekkürler.
Anormal bir durum görünmüyor. Sistem boşta iken hiç RAM tüketmeyecek diye bir şey yok. Arka planınızda bir sürü çalışan uygulama var. 1GB RAM kullanılırken %50 kullanım oranı gösterdiğini nerede gördünüz?

Bundan bahsediyorum performans sekmesine baktığımda sayın Recep Baltaş'ın söylediği gibi her şey doğru ancak burada kullanım 1 GB ve %44-50 arası gözüküyor bunu merak etmiştim.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    6,6 KB · Görüntüleme: 35
O ekrandaki veriye pek takılmayın. Kullanıcılar kısmında ki kullanımları neye göre gösteriyor veya hatalı mı gösteriyor, bilmiyorum. Kullanım yüzdesini doğru gösteriyor. Ancak kullanılan RAM miktarını doğru göstermiyor. Tek sizde öyle değil yani. Performans sekmesinde ki kullanıma ve yüzdeliğe bakın. Sizde bir sorun yok yani.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı