Sistem GTX 1050 Ti ekran kartını algılamıyor

Ekran kartım 1050 Ti. HDMI kablosunu takınca görüntü gelmiyor, o yüzden VGA'ya taktım. Biraz bakınca sistemin ekran kartını görmediğini fark ettim. Ekran kartı takılı değil olarak görüyor ama fanlar çalışıyor. Silgiyle silip temizlemeyi de denedim ama çalışmıyor gibi gözüküyor. Ekran kartı girişine takınca görüntü gelmiyor ama işlemcide geliyor. Sürücü (Driver) kurmayı denedim ama ekran kartı algılanmadı dedi. DxDiag ve Aygıt Yöneticisinde gözükmüyor.

Hocam, fanların dönmesi ekran kartına güç gittiğini gösteriyor ama sistemin kartı tanımaması genelde bağlantı, BIOS veya donanım kaynaklı oluyor. Öncelikle ekran kartını tamamen söküp PCI-e yuvasını ve kartın altındaki pinleri temizleyip yeniden takmayı dene. Farklı bir PCI-e güç kablosu varsa onunla da kontrol et. Anakartın BIOS'unu güncellemeyi denemeni öneririm, bazı modeller eski BIOS sürümlerinde kartı tanımayabiliyor. Ayrıca ekran kablosunu anakart değil ekran kartı çıkışına taktığından emin ol, çünkü görüntü anakarttan geldiğinde sistem dahili GPU'yu (iGPU) kullanır. Eğer DxDiag ve Aygıt Yöneticisi'nde kart hiç gözükmüyorsa büyük ihtimalle ya PCI-e slotu ya da ekran kartının kendisi arızalıdır. Kartı başka bir sistemde test edebilirsen, sorunun karttan mı yoksa anakarttan mı kaynaklı olduğunu net anlayabilirsin.

Sistem ne? Anakart, işlemci, psu?

Bios ayarlarından görüntü çıkışı tercihi ayarı olur genelde "primary graphics adapter/output" tarzı bir şey. Onu Auto yapın yada pci-e öncelikli yapın. Ayrıca ekran kartı ekstra güç girişi istiyorsa onu da takmadan çalışmaz ona da dikkat edin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı