Sistem güncelleme mi, değiştirme mi?

Ne Yapmalıyım?

• 1

Oy: 7 38,9%
  • 2

Oy: 6 33,3%
  • 3

Oy: 3 16,7%
  • Ekran kartı değiştir ve RAM ekle

Oy: 1 5,6%
  • Böyle kalsın

Oy: 1 5,6%

• Oy verenlerin toplamı
    18

SinSharrah

Hectopat
Yer
Evrende bir yerde.
Herkese merhaba, 2016 yılının aralık ayında aşağıdaki sistemi aldım. Sistemimde herhangi bir sıkıntı yok ancak Cities: Skylines oyununda 110K'lık şehirde doğal olarak işlemci kullanımı %100'e ulaşıyor ve oyunda donmalar meydana geliyor.
  • i5-6402P
  • ASUS B150-A/M2
  • MSI GTX 1050 Ti 4GT OC
  • 8 GB Crucial Ballistix Red 2400MHz
  • Netac 240GB SSD/ WD Blue 1TB HDD (HDD yeni)
  • Xigmatek Pantheon 600W(dahili PSU)
Aklımda birkaç farklı düşünce var;
  1. Sistemi tamamen satıp yerine yeni bir sistem toplamak,
  2. İşlemci, anakart, RAM ve ekran kartını satıp yerine Ryzen bir sistem toplamak ve ekran kartı almak,
  3. İşlemciyi ve ekran kartını satıp, işlemci yerine 2. el bir i7-6700 alıp, RAM ekleyip, bir de RX 580/590 gibi bir şeyler almak.
Düşüncelerim bu şekilde, şimdi sistemi tamamen satsam ne kadar eder bilmiyorum ancak her türlü üste para eklemem gerekeceğini biliyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam parçaları bir şekilde ucuz şekilde bulup Upgrade etmek ve performansında artış sağlamak mümkün fakat emin olun üç aşağı beş yukarı sisteminizi satıp üzerine ekleme yaparak alacağınız sıfır sistemle arasında ki fiyat farkı insana gönül rahatlığı vermiyor.
Bütçem dar ne kadar uyguna gelse kârdır diyorsanız düzgün seçimler yapıp yükselterek sisteminizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Hocam benimde aslında kararsız kaldığım nokta tam olarak bu kısım, hani işlemci ve ekran kartını satıp i7-6700 alsam diye düşünüyorum, ekran kartı için tam ücret ödemem gerekiyor (RX590 alsam Amazondan 1600 TL), diğer yandan sistemi kaça satabilirim bilmiyorum ancak en azından bir 1600TL ekran kartı almış gibi eklenebilir.

Hocam benimde aslında kararsız kaldığım nokta tam olarak bu kısım, hani işlemci ve ekran kartını satıp i7-6700 alsam diye düşünüyorum, ekran kartı için tam ücret ödemem gerekiyor (RX590 alsam Amazondan 1600 TL), diğer yandan sistemi kaça satabilirim bilmiyorum ancak en azından bir 1600TL ekran kartı almış gibi eklenebilir.
İkinci el piyasasını pek bilmiyorum biraz araştırıp fikir sahibi olabilirsiniz fakat sisteminizin satmaya kalkarsanız sizi üzmeyecek bir getirisi olacağına inanıyorum.
Sisteminiz için ikinci el piyasası hakkında bilgi sahibi olan kullanıcılardan görüş almanız faydalı olacaktır.

Üçüncü seçenek çok saçma. Anakarta para vermek haricinde herşeye para harcanıyor. 450-500 daha verir daha güncel sistem ve sıfır toplarım. İkinci seçenek en mantıklısı. Bütçe belirtin önerelim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı