Çözüldü Sistem her 10 başlatmadan 5'inde resetleniyor ve nadir olarak mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kadir Ekelik

Centipat
Daha fazla  
RAM
Crucial 8x2 16 GB RAM 3600 MHz CL 16
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 EVO 500 GB SSD - WD 1 TB HDD
Ekran kartı
RTX 3060 EAGLE OC 12 GB
Anakart
ASUS ROG STRİX Z490 F
İşlemci
İNTEL İ7 10700K
Crucial 8x2 16 GB RAM CL 16 3600 MHz destekliyor fakat işlemci 2933 desteklediğinden 2933 frekansına ayarladım.

Samsung 970 EVO 500 GB SSD Windows kurulu.

Sistem neredeyse kurulduğundan beri her 10 başlatmanın 3 veya 5 tanesinde veya açıldıktan birkaç dakika sonra ya da bir oyun başlatırken kendiliğinden resetleniyor bunun çözümünü bulamadım hiçbir şekilde şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Çözüm
BIOS pilin bitmiş bu arada sorunu çözdüm.
BIOS pilini değiştir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Onun için reset yiyordun tabii ya.

BIOS pili al bir tane BİM'de A101 de bulunur.
Eğer format ile düzelmedi ise bu durum SSD probleminiz var olabilir. Ya da BIOS da sorun olabilir ama oyun açılırken dediğin için BIOS olduğunu düşünmüyorum.

2 senedir kullanıyorum BIOS ile alakalı hiçbir işlem yapmadım güncelleme vs fakat oyun başlatırken arada sırada oluyor yalnız hard diskden de başlattığım oluyor asıl sorun normal de resetlemesi en çok olan o şekli.

Bir BIOS Update yapın belki fix gelmiştir.

Bir deneyeceğim yapmayı bilmiyorum araştırayım.

Bir BIOS Update yapın belki fix gelmiştir.

Şimdi yaptım kuruldu cihaz yeniden başlatılacak dedi ve sonrasında açılmadı bir türlü 4-5 kere reset attı bu sırada yeniden başladığında kurulum bittiğinde flashı çekmiştim o yüzden mi kapanıyor diye sonrasında ekrana yazı geldi güncellenme tamamlanıyor kapatmayın veya reset atmayın diye tekrardan yeniden başladı şu an çalışıyor ama ekran da görüntü yok.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Aynı yazı bende de çıktı sonra kapandı açıldı kapandı bir daha açılmadı biraz uğraştım şimdi tekrar açıldı ama görüntü yok bu arada aynısı yapmıştım videodakilerin nasıl düzelteceğiz şimdi bunu.

Tekrar aynı yazı çıktı ardından F1'e bastım BIOS girdi ayarları varsayılan yap ve kapat dediğim de t kablosu vesaire uyarısı verdi bende kaydet ve kapat yaptım şu an açıldı yalnız BIOS güncellendi mi güncellenmedi emin değilim güvenlik sebebiyle PC pin de gitti.

Bu sağ tarafta tarih 2020 yazıyordu şu an 2022 olmuş sanırım güncellendi ama bazı adımlar eksik olup PC kapandı açılmadı vs kafam karıştırdı şu an sorunsuzca güncellenmiş mi videoda ki ikinci işlemi yapmadım karşıma çıkmadı daha doğrusu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı