Sistem kendi kendine bir anda kapandı

Mustafa atak

Hectopat
Katılım
13 Şubat 2020
Mesajlar
79
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba öncelikle dün saat gece 3 4 civarı Valorant oynarken PC bir anda kendi kendıne kapandı tekrar açtım ve oyuna girdim bir daha kapanma yasamadım. Ancak yeni bir PC oldugu için biraz canım sıkıldı ve sizlere yazarak neden veyahut da nelerden kaynaklı olduğunu öğrenmek istedim. Acaba anlık olarak elektrikler mi gitti tam emin degilim. Bir de PC'yi açtığımda 3 4 dk içinde baglandı internete bundan dolayı elektriklerin gittiğini düşünüyorum. (Ethernet kablosuyla baglı olduğu için ).yapabileceğim herhangi bir test var mı? Sistemsel bir sorun olup olmadığını anlamak için. Ankara'da yaşıyorum dün gece herhangi bir elektrik kesintisi oldu mu acaba bu konuda da bir bilginiz varsa sevinirim.
 
Dostum haklısın normalde bu tür hatalar PSU kaynaklı bas tacı atladıgın yer kaliteli PSU'su var ve dedigim sekilde sorun yasamadıgını belirtmis degil mi :)

Bir arkadaşım kaliteli güç kaynağı olmasına rağmen bu sistem kapanma olayını yaşıyordu bu yüzden bende bu çözümü yazmıştım :D

Kullandığı güç kaynağı: COOLER MASTER NEX V3 700W AKTİF PFC 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
 
Umalım arkadasın ki güc kaynagından olmasın, ucuz bir parca degil sonucta.

Arkadaşlar elektrikler anlık gıdıp geldıgı için olmus nereden ogrendım diye sorarsanız ben modemımı kapatmayan bır ınsanım ve ınt problemlerı için internet saglayıcımı aradım ve bana modemınız 54 saattir acık dedın bu olayda tahmini tam o saatlere denk gelıyor. Yardımlarınız için teşekkür ederım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı