Sistem kendi kendine kapanıyor ve PSU'dan ses geliyor

Eren Aktas

Kilopat
Katılım
6 Mayıs 2018
Mesajlar
130
Merhaba arkadaşlar, iyi akşamlar,

Bilgisayarımı çoğunlukta yükte çalıştırmam sistemimi yormayacak şekilde kullanırım. Sistem yükte olmamasına rağmen bazen kendi kedine anında kapatabiliyor bazen ise kapanmıyor, görüntü sinyali gidiyor (sistemin görüntüsü gitse de kulaklıktan dinlediğim müziği duyabiliyordum) ve güç kaynağından uzaktan duyulabilecek derecede ince bir tıslama sesi geliyor. Gelen ses sonrası sistem kendini kapatıyor. Sorun kesin güç kaynağından mı bilmiyorum farklı bir donanımda olabilir emin olmadan güç kaynağını garantiye yollamak doğru olur mu öncesinde bilgisayarcıya gidip arıza tespit mi yaptırmalıyım?

Şimdiden değerli fikirleriniz için teşekkürler:)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
OCCT ile güç testi yapmanızı öneririm. Sorun PSU'da ise, sistemi kapatıyor veya restart atıyor.

 
OCCT ile güç testi yapmanızı öneririm. Sorun PSU'da ise, sistemi kapatıyor veya restart atıyor.


Sistemim 10 dakika durmadan kapamıyor anlattığım iki ihitmal üzerine. Bu testi yapamam gibi.
 
Bu tıslama yükte değilken oluyorsa, güç kaynağı içindeki kapasitörlerden kaynaklı olabilir. Garantisi varsa servise göndermeniz iyi olur. Eski ise ki daha olası; kapasitörler ömrünün sonuna yaklaşmıştır.
 
Bilgisayarcıya arıza tespit yaptırmadan güç kaynağını direkt garantiye yollama kararı aldım fikirleriniz için teşekkürler.

Sonuç: Garantiye yolladım 21 iş günü sonrası ürünün bozuk olduğunu tamir edilemediğini ürünün stokunu bulunmadığı gerekçesiyle muadil ürünle değiştirilceğini söylediler (muadil değil) tx powermax 400W PSU yolladılar 12vdan Max 250W verebiliyor ekran kartım zaten 160TDP işlemcim 95… kasama bile uymadı kabloları kısa, dolandırıldığını düşünüyorum paranızı ve zamanınızı seviyorsanız Teknobiyotik ile alışveriş yapmanızı önermiyorum konu kilit.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı