Sistem kendini yeniden başlatıyor

Rylox

Hectopat
Daha fazla  
RAM
XPG 3200MHz 2x8gb
SSD veya HDD modeli
Kioxia 512gb ssd ve samsung 320gb hdd
Ekran kartı
rx 570 msi armor
Anakart
a 320m h gigabyte
İşlemci
ryzen 5 2600
Bilgisayarım süresi belirsiz kendini bir anda yeniden başlatıyor, PSU değiştirmeyi düşünüyorum zaten halihazırda bir C4 PSU kullanıyorum ama voltaj degerlerini takip ettiğimde sorun olmadığını görüyorum. Bilgisayarım yeniden başladığında donanım fanlarının hiçbirinin ışığı sönmüyor veya fanlar durmuyor aynen çalışmaya devam ediyor. İşlemci ve ekran kartımda sıcaklık olarak herhangi bir sorun da görmedim.

Hiç termal macun yenilerken islemci de fanla beraber geldi mi? psu marka model?
Pcyi kurarken termal macun yeniledik yani olmadı, psu platoon 500w fakat benchmark testi atıyorum 120 watt kullanıyor sistem kapanmıyor ama oyuna girdiğimde bunu yapıyor, ekran kartından olabilir gibime geliyor artık.

Genelde böyle sorunların temeli PSU veya bilgisayara güç gitmesi için kullandığınız kablo ve prizle alakalı oluyor. Tabii arkadaşın dediği gibi termal macun sorunu olma ihtimali de var. Sorunu ne zamandan beri ve hangi durumlarda (yani oyun oynarken mi, uygulama açıkken mi, masaüstündeyken mi) olduğunu söyleyebilir misiniz?

Sadece oyun oynarken fakat gece ramlerin yerlerini değiştirdim psuyu temizledim falan şimdi rdr 2 oynuyorum ve atmıyor normalde 10 15dk içinde atardı ama dediğim gibi benchmarkta 120 watt çekiyor atmıyor sadece oyun oynarken atıyordu dün. Gece yaptığım işlemlerden sonra şimdi atmıyor.

Sadece oyun oynarken fakat gece ramlerin yerlerini değiştirdim psuyu temizledim falan şimdi rdr 2 oynuyorum ve atmıyor normalde 10 15dk içinde atardı ama dediğim gibi benchmarkta 120 watt çekiyor atmıyor sadece oyun oynarken atıyordu dün. Gece yaptığım işlemlerden sonra şimdi atmıyor.
Ekran kartınız AMD mi?

Platon cok guven vermiyor, ama sorun da belirsiz. Bir diyordun belirsiz sürede yeniden baslatiyor, bir diyorsun RDR2'ye girdigimde normalde 10 15 dk da atardi. Aksamlari boyle bir sorun olmamasi ayri bir şey. Hepsi ayri. Sadece aksamlari sorun yasamiyorsan o oturdugun bolge ile alakali olabilir, UPS ile belki duzelir. Yuk altinda atiyorsa PSU muhtemelen. Rastgele zamanda atiyorsa islemci olabilir.

Ekran kartınız AMD mi?

Evet, RX 570 MSI Armor 4 GB.

Platon cok guven vermiyor, ama sorun da belirsiz. Bir diyordun belirsiz sürede yeniden baslatiyor, bir diyorsun RDR2'ye girdigimde normalde 10 15 dk da atardi. Aksamlari boyle bir sorun olmamasi ayri bir şey. Hepsi ayri. Sadece aksamlari sorun yasamiyorsan o oturdugun bolge ile alakali olabilir, UPS ile belki duzelir. Yuk altinda atiyorsa PSU muhtemelen. Rastgele zamanda atiyorsa islemci olabilir.

Gece PSU'yu açtım temizledim ,RAM'lerin yerlerini değiştirdim, sabah girdiğimde hiç atma sorunu olmadı. Şimdi ise akşam açmaya kalktığımda işlemci fanları ve diğer soğutma fanları bir anda dönüp sistem elektriği kesti, PSU'yu aç kapa yaptım tekrar aynısını yaptı tekrar aç kapa yaptım ve sistem açıldı. Sorunun kaynağı bence bu durumdan sonra açık.

AMD'nin driver sürücüleri bozuk. Yıllardır çözemedikleri bir wattman hatası var. Bunu ancak frekans değerleriyle oynayarak farklı farklı oyunlarda farklı farklı değerler girerek çözebiliyorsunuz, bayağı nalet bir durum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı