Sistem kesintileri ve anlık işlemci hızı değişimi

HeraldV

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Mühendisi
Merhaba,

Aşağıda videosunu paylaşacağım ekran kaydında görebileceğiniz üzere, sistem herhangi bir yük altında değilken sürekli ve anlık olarak CPU kullanımı %100 seviyelerine geliyor ve bu sırada sanki bir oyun oynarmış gibi Turbo Boost devreye giriyor.

Birkaç kere %100 CPU olduğu sırada "sistem kesintileri" adında bir işlemin işlemciyi kullandığını görüyorum. İnternetten ve forumdan buna benzer birkaç konuyu okudum ve tavsiyeleri denedim. Fakat ne yazık ki hiçbir değişiklik olmadı. Yaptığım işlemler sırasıyla;

İşlemci modelim: i7 11800h.

1- BIOS güncelleme.
2- Gereksiz servislerin kapatılması.
3- Arka planda çalışan uygulamaların devre dışı bırakılması.
4- Virüs taraması.
5- Windows Gezgin'inin tekrar başlatılması.

Paylaşacağım videonun 35. saniyesinde problemi bariz bir şekilde görebilirsiniz.
Video linki

Bu sorun ile alakalı önlemleriniz nedir?

Son olarak güç yönetimi içerisinde bulunan "CPU güç kullanımını" %99 seviyesine getirdiğim zaman işlemci hızım 2.2GHz sınırını geçmiyor. Bu sayede 10 derecelik bir işlemci sıcaklığı farkı yaşadım. Bu kullanım ileriye dönük bir zararı var mıdır?

Format bir çözüm olabilir mi?

Teşekkürler,
İyi forumlar.

İlk öncelikle format çözüm değil. Ben bunun için format atmıştım ve olmamıştı. Kaspersky tam tarama yapmıştım 5 tane Trojan bulup silmişti. Trojan'lar silindiğinden beri sistem kesintileri hiç %100 olmadı.

Arkada hiçbir program yokken %99a kadar fırlamasi çok ilgincmis onun hakkında bilgim yok.
CPU gücünü %99a getirdiğin zaman işlemcinin turbosunu kapatıyorsun yani 4.5 GHz ise mesa Turbo'dayken şu an maksimum 2.2 GHz kullanabilirsin bir zararı olmaz hatta işlemci ömrünü uzatabilir fakat o işlemci hızı neredeyse hiçbir oyuna yetmez.

İyi günler. Sorunun hakkında kesin bir bilgim yok ama virüs taraması kesin bir çözüm olabilir. Yabancı indirimeler içindeki trojanler bilgisayarına zarar veriyor olabilir. Virüs taraması yapmanı öneririm. Eğer hala aynı sorun devam ediyorsa format atman sorunu çözebilir.
Bilgisayar CPU kullanımı Görev Yöneticisi'nden bakmanı pek önermem. NZXT Cam diye bir uygulama var onu kullanmanı öneririm. Görev Yöneticisi arada saçma sonuçlar gösteriyor çünkü.

Arkada hiçbir program yokken %99a kadar fırlamasi çok ilgincmis onun hakkında bilgim yok.
CPU gücünü %99a getirdiğin zaman işlemcinin turbosunu kapatıyorsun yani 4.5 GHz ise mesa Turbo'dayken şu an maksimum 2.2 GHz kullanabilirsin bir zararı olmaz hatta işlemci ömrünü uzatabilir fakat o işlemci hızı neredeyse hiçbir oyuna yetmez.
2.2 GHz evet az. Güncel oyunlardan biri ile deniyim baktım eğer FPS çok düşüyor o zaman eski haline getiririm.
İyi günler. Sorunun hakkında kesin bir bilgim yok ama virüs taraması kesin bir çözüm olabilir. Yabancı indirimeler içindeki trojanler bilgisayarına zarar veriyor olabilir. Virüs taraması yapmanı öneririm. Eğer hala aynı sorun devam ediyorsa format atman sorunu çözebilir.
Bilgisayar CPU kullanımı Görev Yöneticisi'nden bakmanı pek önermem. NZXT Cam diye bir uygulama var onu kullanmanı öneririm. Görev Yöneticisi arada saçma sonuçlar gösteriyor çünkü.
İlk öncelikle format çözüm değil. Ben bunun için format atmıştım ve olmamıştı. Kaspersky tam tarama yapmıştım 5 tane Trojan bulup silmişti. Trojan'lar silindiğinden beri sistem kesintileri hiç %100 olmadı.
Hangi anti virüs ile tarama yapmamı önerirsiniz?

Güvenli moda girip tekrar video atar mısınız? Hala yüksekse donanım kaynaklıdır. Düşükse başlangıçta zararlılar çalışmadığı için zararlı kaynaklıdır.

Bir şey sorucam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, format çözüm değil demişsiniz ama bilgisayara format attığım zaman otomatik olarak virüslerden de arınmış olmuyor mu?

Bir şey sorucam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, format çözüm değil demişsiniz ama bilgisayara format attığım zaman otomatik olarak virüslerden de arınmış olmuyor mu?
Evet fakat benim önemli verilerim vardı. Birde bu virüse bağlı bir şey bazı virüsler format ile çözülmez. Dediğim gibi büyük ihtimalle Trojan'da olabilir. En mantıklısı Kaspersky Free indirip tam tarama yapmak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı