Sistem, klavyeyi geç algılıyor ve geç çalışıyor

suleyman55

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, merhaba öncelikle 2021 yılında Hepsiburada'dan bilgisayar topladım. Yaklaşık bana 15 bin 17 bin TL bir civarı rakama mâl oldu. Şimdi benim sorunum şu klavye geç yazıyor bilgisayarın bir parçası bozuk hastalıklı çalışıyor. Sistem Klavye'nin tuşlarını geç algılıyor bu Oyunlar'da da böyle masaüstünde bir metin belgesi oluşturduğum'da da böyle, Hepsiburada ile iletişime geçtim. Bu konuyla alakalı kendilerine çok üzgün olduğumu belirttim. Bana dediler ki, önce sorunun neden kaynaklı olduğunu çözersen işimiz kolaylaşır ona göre hareket edip parçaları servise göndeririz dediler. Şimdi bana bu konuda yardımcı olacak birisi var mı acaba, Bilgisayar'dan iyi anlayan ne bileyim bilgisayar toplama işinde usta birisi de olabilir kısa kesiyim. Yardımcı olur musunuz? :)

Sana tavsiyem klavyeyi önce başka bir bilgisayarda denemen. Bu sayede ilk etapta klavyen mi bozuk onu anlamış olursun. Baktın klavye başka bilgisayarda hızlı o zaman bilgisayarında bir problem var demektir. Bazen yazılımsa bazen donanımsal olabiliyor ama benim fikrim USB portlarının sürücülerinde bir problem olması. Ana kart sürücülerini silerek güncel versiyonlarını kurmanı öneririm öncelikle. Klavye işlemci ile bire bir bağlantısı olan bir donanım diye biliyorum. Sürücü güncellemeleri çözebilir sorununu.

Sana tavsiyem klavyeyi önce başka bir bilgisayarda denemen. Bu sayede ilk etapta klavyen mi bozuk onu anlamış olursun. Baktın klavye başka bilgisayarda hızlı o zaman bilgisayarında bir problem var demektir. Bazen yazılımsa bazen donanımsal olabiliyor ama benim fikrim USB portlarının sürücülerinde bir problem olması. Ana kart sürücülerini silerek güncel versiyonlarını kurmanı öneririm öncelikle. Klavye işlemci ile bire bir bağlantısı olan bir donanım diye biliyorum. Sürücü güncellemeleri çözebilir sorununu.
Keşke klavye de sorun olsaydı hocam onu denedim. eski klavyem var onu taktım sorun hala aynı, konuyu biraz daha açık hale getirmem lazım herhalde. Hocam bu pc yi yeniden topla yeniden kur insanı yoruyor ya gerçekten, ben bilgisayarcı değilim. Sistemi toplamayı biliyom sadece bir' de format atmasını biliyorum o kadar. siz bana hangi parçayı servise göndermemi önerirsiniz yani kesin çözüm olur ?

Aygıt yöneticisine girip sürücü güncellemeyi denedim. hatta kaldırıp tekrar yükledim klavye öyle pahalı birşey değil markasını söyleyeyim sana 1 dk, 5-6 ay önce 270 tl'ye mi ne almıştım. Hocam sorun sistemsel ya, Ya işlemci sıkıntılı yada, anakart bilmiyorum, başka birşey aklıma gelmiyor. Ekran kartı ile alakası yok. çünkü ben ekran kartın'dan dır diye yeni bi ekran kartı aldım fazladan masraf yaptım pc ye yinede düzelmedi.

Son düzenleme:
En mantıklısı işini iyi bilen bir bilgisayarcıya başvurmak. Klavyende bu sorunu yaşadığında hiç format atmayı denedin mi? Yani denediysen ve durum yine aynı olduysa yazılımsal bir durum söz konusu değildir diye düşünüyorum. Donanımsal sorun da hemen her kısımda yaşanabilir. Belli parçaları değiştirip deneyecektir bilgisayarcı da. Ya da işini bilen biriyse sorunun nerde olabileceğini bir bakışta anlayacaktır :D

Yabancı sitelere de bakıldığınıda çözümlerin %90'ı yazılımsal.

Temiz kurulum yaptığınıza eminsiniz değil mi? Bu şekilde temiz kurulum yapıp ardından herhangi bir 3. parti yazılım kullanmadan sürücü vs. güncellemelerini yaptınız mı?

Temiz kurulum yaptığınıza eminsiniz değil mi? Bu şekilde temiz kurulum yapıp ardından herhangi bir 3. parti yazılım kullanmadan sürücü vs. güncellemelerini yaptınız mı?

Evet, bende hazırladığım formatlık bi usb bellek var fakat en son format attığımda. usb den atamamıştım. usb den atamayınca bios ayarlarıyla fazla uğraşmayıp internetten windows 10 home türkçe yazılım buldum onu kurdum. acaba ondan yapabilir mi ?

Sürücülerin hepsi güncel güncel olmayan sürücü yok şuanda bilgisayar'da. Ama işte kurduğum windows 10 internetten indirdim. windows 10 SP1 Türkçe Home olması lazım.

@suleyman55 Olabilir. Buradan medya programını indirip USB belleğinize kurun.

Ardından temiz bir kurulum gerçekleştirin. Kurulumun ardından herhangi bir crackli Windows etkinleştirmesi yapmayın. Sürücüleri herhangi bir 3. parti yazılım kullanmadan güncelleyin.

Ardından temiz bir kurulum gerçekleştirin. Kurulumun ardından herhangi bir crackli Windows etkinleştirmesi yapmayın. Sürücüleri herhangi bir 3. parti yazılım kullanmadan güncelleyin.
USB flash belleğ'e yazıyorum şuan'da da ben hiç böyle format atmadım bilgisayarıma genelde iso kalıbı yazdırıp atmıştım rufus programıyla buna yabancıyım ilerleyen adımlar'da neyi nasıl yapıcaz yardımcı olurmusunuz ?

Hocam, bu sorunu format atmadan çözemiyormuyuz ya. Ben Bilgisayar'a yeterinden fazla format attım zaten. üşeniyorum aynı şeyleri tekrar kur yükle. vs vs.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı