Sistem LoL oynarken oyun içinde düşük FPS veriyor

Daha fazla  
Cidden kafayı yemek üzereyim. 4-5 ay öncesine kadar böyle bir sorun yaşamıyordum. 4-5 ay oyuna ara verdim tekrar döndüğümde FPS sorunu yaşamaya başladım. Oyunun başlarında 200-250 FPS alıyorken yaklaşık 10 dakika içerisinde 35-40 FPS'leri gördüğüm oluyor. Fan temizliği ve termal macun yeniletmesini 2 gün önce yaptırdım. 4-5 ay öncesinde fightlarda bile 100 120 FPS altına düşmüyordu oyun. Ekran kartı sürücülerim güncel, BIOS güncel. Driverları defalarca format atıp tekrardan sağlıklı bir kurulum yaptım. Ne yaptıysam olmadı. Oyun esnasında MSI Afterburner ile değerleri kontrol ettiğimde bir anormallik görmüyorum. CPU sıcaklığı 75 dereceyi geçmiyor. GPU ve CPU kullanımı da keza öyle. Kasma ise alakasız durumlarda bir anda 6-7 saniyeliğine oluyor (mapi hareket ettirdiğimde, fightlarda, istemci yeni açılırken vs.). 1 haftadır bu sorunu çözmekle uğraşıyorum denemediğim yöntem kalmadı. PC özelliklerini ve Afterburner değelerini dilerseniz buraya tekrardan atabilirim. Bazen 60 FPS sabitlediğimde 60 FPS gösterirken bile kasma sorunu yaşıyorum. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem özelliklerini ve sıcaklık değerlerinizi yazar misiniz? Oyunda birkaç ay önceye kadar DX9 modu kullanılabilirken şu an sadece DX11 üzerinden oyunu oynayabiliyorsunuz bu sizin icin bir sorun olabilir ve oyundayken görüntü kısmında "görsel eklentileri gizle" kısmını aktif hale getirip deneyebilirmisiz. iyi oyunlar

Sistem özelliklerini ve sıcaklık değerlerinizi yazar misiniz? Oyunda birkaç ay önceye kadar DX9 modu kullanılabilirken şu an sadece DX11 üzerinden oyunu oynayabiliyorsunuz bu sizin icin bir sorun olabilir ve oyundayken görüntü kısmında "görsel eklentileri gizle" kısmını aktif hale getirip deneyebilirmisiz. İyi oyunlar
Önerdiğiniz ayarlar açık oyunu en düşük görüntü ayarlarında oynuyorum görselde 60fps gözükmesine rağmen bile bir kasma hissi yaşıyorum oyun içerisinde

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    32,8 KB · Görüntüleme: 87
  • 2.png
    2.png
    29,7 KB · Görüntüleme: 66
  • 3.png
    3.png
    30,1 KB · Görüntüleme: 69
  • 4.png
    4.png