Sistem Lossless Scaling'de düşük FPS veriyor

Kabaca araya biraz input lag ekleyerek kare sıkıştırıyor. Yani o gecikme hissediliyor ama oyunun kasmasından çok daha iyidir. Rekabetçi harici hikayeli ve simülasyon gibi oyunlarda kullanılır.
Ben sns oynarken bir deneyeyim dedim.
Ekran aşırı yırtıldı ve yazılar aşırı kaydı.
Ondan sevemiyorum.
Bazen her oyuna özel bir ayar gerekebiliyor. HUD sorunları vs. çözmesi oyundan oyuna değişiyor. Ama FPS sabitlemek ve attığım fotoğraftaki gibi ayarlayarak şuana kadar sorun çıkaran bir oyuna rastlamadım.

Benim Celeron N4000 laptopta işe yaramıştı halbuki 😶‍🌫️. Most Wanted (2005)'i daha oynanabilir bir hale getirmişti. Ama bilmiyorum belki gerçekten iyi bir sistem istiyordur. Tam olarak nasıl kare ürettiğini anlamak lazım bunun cevabı için.

Nvidia ekran kartı kullanıyorsan en azından CUDA destekli olması şart. Eski tip ekran kartları bu tarz büyük veri setleri üzerinde yapılan analizlerde ve hesaplamalarda işlevsiz kalıyor. 1280x1024 çözünürlük kullandığını ve GTA4'te denemeye çalıştığını görüyorum eski bir sisteme sahipsin sanırım. Ayrıca oyunun pencere modunda olması ve Loseless Scaling olmadan en az 30 FPS vermesi ve 30'a sabitlenmesi gerekiyor aksi takdirde uygulama fayda yerine zarar çünkü bu uygulama çalıştığında var olan karelerden yeni kare üretmeye çalışır ve bu işlem için GPU'ya yük bindirir. Sen bir oyunda düşük FPS alıyorsan zaten yeterince GPU yük altında demektir. Bir de üstüne Lossless Scaling'i çalıştırdığında GPU'yu iyice yorarsın ve FPS'i arttırmak yerine iyice düşürürsün.

Oyunun çözünürlüğünü iyice düşürmeye çalış. GPU'yu rahatlatır belki

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı