Sistem M.2 SSD’de oturum açma sonrası siyah ekranda kalıyor

thesuattt

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair CMK8GX4M1E3200C16, Corsair CMK8GX4M1D3000C16
SSD veya HDD modeli
Western Digital BLUE SN580 WDS250G3B0E
Ekran kartı
RX 5500 XT 4GB
Anakart
ASUS B350 PLUS
İşlemci
Ryzen 5 2600
Arkadaşlar selam, eski SATA SSD’im sorunlu olduğu için 5 gün önce yeni M.2 SSD aldım ve bilgisayarı formatladım. Bugüne kadar hiçbir sorun yoktu ama bugün oturum ekranında siyah ekranda kalıyor, fare imleci görünüyor, Görev Yöneticisi falan da açılıyor. Explorer.exe, SFC /scannow falan hepsini denedim, hiçbir şey değişmiyor. Dün yatmadan önce de eski SATA SSD’imdeki Windows dosyalarını silmiştim ama Windows’um M.2 SSD’ye kuruluydu. Acaba eski Windows dosyalarını sildiğimden dolayı mı böyle bir şey yaşandı bilmiyorum ama CMD’den scanhealth restorehealth falan yaptım, hiçbir sorun çıkmadı. Nasıl çözebilirim bu olayı? Mecbur formatlamam mı gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam, eski SATA SSD'im sorunlu olduğu için 5 gün önce yeni M.2 SSD aldım ve bilgisayarı formatladım. Bugüne kadar hiçbir sorun yoktu ama bugün oturum ekranında siyah ekranda kalıyor, fare imleci görünüyor, Görev Yöneticisi falan da açılıyor. Explorer.exe, SFC /scannow falan hepsini denedim, hiçbir şey değişmiyor. Dün yatmadan önce de eski SATA SSD'imdeki Windows dosyalarını silmiştim ama Windows'um M.2 SSD'ye kuruluydu. Acaba eski Windows dosyalarını sildiğimden dolayı mı böyle bir şey yaşandı bilmiyorum ama CMD'den scanhealth restorehealth falan yaptım, hiçbir sorun çıkmadı. Nasıl çözebilirim bu olayı? Mecbur formatlamam mı gerekiyor?

Sistem dosyaların M.2 SSD'ye kurulu olmasına rağmen, boot dosyaları eski SATA SSD'de kalmış olabilir.

Hocam ama Windows'u temiz formatla kurarken SATA SSD'im kasada değildi bile, yani hepsini M.2'ye kurması gerekmez mi?

Bilemiyorum. Eski SATA SSD'deki dosyaları silerken, Windows'un M.2'ye kurduğu dosyalarla çakışan veya bağlantılı olan bir dosya kalıntısı olabilir. Dilerseniz medya oluşturma aracını indirip "dosyalarımı ve uygulamalarımı koru" seçeneğini seçerek tekrar kurulum yapabilirsiniz.

Bilemiyorum. Eski SATA SSD'deki dosyaları silerken, Windows'un M.2'ye kurduğu dosyalarla çakışan veya bağlantılı olan bir dosya kalıntısı olabilir. Dilerseniz medya oluşturma aracını indirip "dosyalarımı ve uygulamalarımı koru" seçeneğini seçerek tekrar kurulum yapabilirsiniz.

Temiz kurulum yaptım, şimdi de eski SATA SSD'yi takmaya korkuyorum yine aynı şey olur mu diye. Gerçi artık içinde Windows yok silmiştim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı