Sistem Metin2'de trojan algiladi

slayerteart

Centipat
Daha fazla  
Metin'de emekmetin2 adli bir sunucuyu indirdim kendi sitesinden ve indirdigimde Kaspersky trojan olarak algilayip sildi, sizce bir sıkıntı çıkar mı? Ve neden boyle bir uyari verdi Kaspersky gercekten trojan mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
VirusTotal raporu atabilir misiniz?

1757079715437.png

Dun indirip Kaspersky sildikten sonra virustotala aratmistim ve 2 3 tane detected altinuda bniseysler bulmustu fakat şu an herhangi bir şey bulmadi.

Oyunun kaynak kodları düzenlenip sunucu oluşturulduğu için virüs olarak algılaması normaldir. Ancak içinde zararlı kod olup olmadığını kesin olarak bilemeyiz.

Eki Görüntüle 2569455

Dun yaptığım test bu buradaki testi oyunu indirdigim link az onceki direk sitenin indirme sayfasini taratmisim.
Bitdefender ve G-DATA programlarının da zararlı olarak görmesi kuşkulandırdı açıkçası. İndireceğiniz sunucuyu iyi araştırıp güvenilir olduğundan emin olursanız sorun çıkacağını sanmıyorum.

Oyunun kaynak kodları düzenlenip sunucu oluşturulduğu için virüs olarak algılaması normaldir. Ancak içinde zararlı kod olup olmadığını kesin olarak bilemeyiz.

Yani sunucunun reklamini yapanlar izledigim guvenilir yayincilar fakat boyle bir şeyle karsilasinca bir tereddut ettim hayirlisi bakalim belki yeniden denerim guvenlik duvarini kapatip indiririm.

Bitdefender ve g-data programlarının da zararlı olarak görmesi kuşkulandırdı açıkçası. İndireceğiniz sunucuyu iyi araştırıp güvenilir olduğundan emin olursanız sorun çıkacağını sanmıyor.

Launcheri taratarak virüsleri bulamazsınız çünkü launcheri çalıştırdığınızda karşı sunucudan dosyalar iner, yani launcherde virüs olmasa bile update/güncelleme yaparken virüslü dosya da inebilir bunu bilemezsiniz, bu nedenle metin2 sunucularını taratırken virüstotal yetersizdir.

Launcheri taratarak virüsleri bulamazsınız çünkü launcheri çalıştırdığınızda karşı sunucudan dosyalar iner, yani launcherde virüs olmasa bile update/güncelleme yaparken virüslü dosya da inebilir bunu bilemezsiniz, bu nedenle metin2 sunucularını taratırken virüstotal yetersizdir.
Ek olarak az önce bugün açılması planlanan popüler bir sunucunun bana verdiği uyarı, başkasına sorsanız
false positive diyecektir, bir çok pvp'de virüs uyarısı vermezken son zamanlarda açılanlarda virüs uyarısı veriyor. Bazıları vmprotect uyarısı veriyor ama vmprotect'in amacı zaten bir şeyleri gizlemek yani sırf dosyayı korumak için bile yapıyorsa güven vermiyor.
1758875441235.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı