Sistem montajını kendimiz yapabilir miyiz?

bytrog

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhabalar. İtopya'dan sistem siparişi verdim. PC toplama sihirbazından. Montaj seçeneğini unuttum. Demonte göndereceğiz dediler. Sizce montaj yapabilir miyiz, basit midir, bir şeyleri yakma ihtimalimiz var mıdır?
Sistem:
i3 10100 CPU.
MSI B460M-A PRO anakart
Thermaltake TR2s 550W +80 PSU
Game Booster GB L06B kasa.
8 GB HyperX 2666MHz RAM.

Hocam var. Dikkatli olmanız gerek. İnternetten rehberler izleyip eğer eski bir sistem varsa prova yapın. Eski sistemdeki tüm parçaları söküp takın. RAM takarken yönlere dikkat edin. İşlemciyi sakince ve tam üstüne oturacak şekilde takın.

Mümkünse: Bir bilgisayarcıya yaptırın. Güvenebileceğiniz birisi olsun ama. Eğer mümkün olmazsa videoları izleyerek sisteminizi kurun.

Ek olarak: Sakın tedirginlik falan yapmayın. Süreci gereksiz yere uzatırsınız. Gereksiz aksiyona gerek yok. Bomba çözmüyoruz. Sadece dikkatli olun ve adımları takip edin yeter.

Kabloların yerlerini bulabilirseniz parça takmak çocuk oyuncağı.
Kolay gelsin, tabii ki de kendiniz yapabilirsiniz.

Bilgin yoksa bu işe kalkışmanı önermem. Allah korusun anakartı kırabilir, işlemcinin pinlerini yamultabilirsin.
İntel işlemcilerin üzerinde pin yok, pinler anakartta bulunuyor.
Absürt bir hareket yapmadığınız sürece bir şey olmaz, Technopat videolarını gayet bilgilendirici ve net olduğunu düşünüyorum, işlemci için korkmayın 3 yaşında çocuk yapıyor, Linus Tech Tips’e bakabilirsiniz.

Ekran kartı yok mu?

Şu an için almadım ilerleyen zamanlarda alacağım.
Yakma ihtimaliniz aşırı düşük. Aşırı zevkli ve kolay bir prosedür montaj. Tekrar yapmak istersiniz, öyle diyeyim.

Bu arada kasa ve PSU pek harika değil ama hayırlı olsun.
Teşekkür ederim.
Şuan ekran kartı olmadığı için psu kısmını çok önemsemedim. Kasa da f/p olsun diye aldım. Yorumlarını okudum çoğu kişi güzel demiş. Zaten ben kasayı neredeyse hiç oynatmayacağım yerinden. Gamebooster çok mükemmel bir marka değilmiş zaten ama fiyat performans olsun diye aldım.
Lego gibidir, kendin yapabilirsin.

Umarım lego dizerken kırmam bir yerlerini BIOS ayarı ve Windows hakkında bileğiniz var mı?
Yapabilirsiniz tabii ki. Hatta kendiniz yapmanız daha iyi. En azından arka planda bilgisayara bir şey yapıyorlar mı aklınızda kalmaz.

İtopyaya güveniyorum ancak kendim yapmamın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bir parça sök tak için kaç kilometre yol çekmek istemiyorum.
Hocam video izleyerek basitçe yapabilirsiniz. Yok yapamam derseniz 50 TL gibi bir fiyata sistem parçaları toplayan dükkanlar olabiliyor.
Konsolcuya PC Toplattık! | QP Hawk Sistem Toplama Rehberi - YouTube

Hocam açıkçası bilgisayarcılara çok güvenemiyorum. (İşini iyi yapanlara lafım yok). Zira bir gün bilgisayarcıya BIOS'tan ses ayarını kapattığım için bilgisayarı götürmüştüm. Geri geldi hala ses çalışmıyordu. Kendim düzelttim
Montajı bir kere denedin mi? Ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız.

12 senelik bir bilgisayarım vardı işlemci fanını falan söküp taktım işlemci pinlerini kırmıştım. O yüzden biraz korkuyorum açıkçası. Bir de kablolama hakkında çok bilgim yok.
Kablo bağlama kısmı birazcık sıkıcı. Onun dışında pek zor bir olayı yok.

Kablo bağlama değil de kabloların saklanmasını tam bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…