Sistem nasıl toplanabilir?

Bütçe
13000,14000
Bu parçalarda işlemci ve ssd sabit kalmak üzere rami bir tık arttırıp anakartı kısabiliriz ama bence şu anki parçalar güzel. İleride işlemci için ek soğutucu almalısın ve ekran kartını 4060'a yükseltmek yerine 6700 xt veya ikinci elden çok daha iyi bir kart bulup alırsan daha iyi olur. @ProximusTwo @picl zhmey @584297

DDR5 platformunda 2x8 GB RAM alınmaz. Ayrıca sorunlu Gigabyte anakartlar. SSD ve işlemci güzel.

Kioxia Exceria almak yerine Vatan'dan Exceria Plus modelini alın. Aynı fiyata daha iyi. Kasa olarak daha iyi seçimler yapılabilir bence. O kasaya 2.300 TL verilmez.

Egzoz fan takviyesi ile bu alınabilir. Daha geniş ve özellikli bir kasa. İleride ATX anakarta falan geçiş yaparsınız belki kasa sorunu çıkmasın bir de.

Açıkçası 32 GB RAM istiyorum ve sizce DDR5 bir sisteme geçmem zorunlu mu?

Açıkçası 32 GB RAM istiyorum ve sizce DDR5 bir sisteme geçmem zorunlu mu?
Şu anda geçebiliyorken geçmen bence daha mantıklı. Am4 ölü soket ileride her şeyi değiştirmen gerekecek. 32 gb ram FPS ya da MOBA tarzı oyun oynuyorsan gereksiz. İleride bir tane daha eklersin ekran kartı değil ki bu ekleyemeyesin.

Şu anda geçebiliyorken geçmen bence daha mantıklı. Am4 ölü soket ileride her şeyi değiştirmen gerekecek. 32 gb ram FPS ya da MOBA tarzı oyun oynuyorsan gereksiz. İleride bir tane daha eklersin ekran kartı değil ki bu ekleyemeyesin.
Haklısınız, peki intel tarafında var mı buna benzer bir sistem?

LGA 1700 ölü söket seneye yeni sokete geçicekler.

Anladım.

Intel'ler çöp. Alınabilir bir model bulunmuyor.

Anladım o zaman Ryzen 5 7600X daha mantıklı sanırsam.

DDR5 platformunda 2x8 GB RAM alınmaz. Ayrıca sorunlu Gigabyte anakartlar. SSD ve işlemci güzel.

1X 16 GB fazla performans düşüşü yaratır mı acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı