Sistem nasıl toplanır?

Yakup36

Femtopat
Daha fazla  
Başlıkta gördüğünüz gibi bu konuya pek hakim değilim. 20-bin TL'ye kadar bir bütçem var. Hepsiburada üzerinden monitör, klavye gibi şeylere baktım. Bunlara bakınca pek sıkıntı yaşamadım. Benim anlamadığım "kasa"ayrıyeten işlemci hafıza gibi şeyleri ayrı ayrı satın alıp kendimiz mi takıyoruz? Yoksa hazır bir şekilde kasa satılıyor mu? Herhangi bir mağazada falan.

Hazır sistemler satılabiliyor, kendiniz de toplayabiliyorsunuz. Kendiniz toplarsanız bütün bilgisayar parçalarını sizin satın almanız ve montajlamanız gerekiyor. Sistem toplamada karar verme aşamasındaysanız forum üzerinden yardımcı olacaklardır.

Başlıkta gördüğünüz gibi bu konuya pek hakim değilim. 20-bin TL'ye kadar bir bütçem var. Hepsiburada üzerinden monitör, klavye gibi şeylere baktım. Bunlara bakınca pek sıkıntı yaşamadım. Benim anlamadığım "kasa"ayrıyeten işlemci hafıza gibi şeyleri ayrı ayrı satın alıp kendimiz mi takıyoruz? Yoksa hazır bir şekilde kasa satılıyor mu? Herhangi bir mağazada falan.
siz gidin bir laptop alın hocam, bu kadar az bilgi ile boğulursunuz PC dünyasında. Laptopu da monitöre bağlarsınız büyük ekran gerekirse

Hocam Sistem toplama dediğimizin şu an 2 türü var elle sistem toplama ve sistem toplama sihirbazı
1.Yöntemde parçaları uyumluluklarını darboğaz vb birçok şeyini karşılaştırırsınız ve parçları ayrı ayrı satın alıp kendiniz birleştirirsiniz.
2.Yöntem son zamanlarda sistem toplama sihirbazları çıktı sistemi tek bir siteden topluyorsunuz size bazı uyarılar verebilir bu işlemci anakarta uymaz vb diye parça sayısı azdır ama hata şansınız azalır ayrıca sistemi toplanmış şekilde alabilirsiniz.
Ayrıca bilgisayardan anlamıyorsanız hazır sistem almanızı tavsiye ederim.

Kasa olarak NVIDIA isterseniz:

AMD isterseniz:

( Ekran kartı seçeneklerden RX 6600XT yapılarak )

Bu sistemlere bakabilirsiniz.

Öncelikle sistem toplamanın bence 1 altın kuralı var. Sabretmek. Fırsat kovalayıp çok uygun fiyata müthiş sistem toplanır. Bu iş çok zor olmamakla beraber emek de ister. İlk iş forumlarda dolanıp video izlemek olmalıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı