Çözüldü Sistem otomatik olarak BIOS ekranına atıp başlamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pledo

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Selamlar. Dün akşam arkadaşımın bilgisayarına ISO dosyası ile format attım. Sonrasında dün akşam bilgisayar kendi acilirken daha açılmadan ASUS yazısı geldikten sonra kapanmaya başladı. Bende sabah ilgilenirim diyerek geldim ve şu an sorunu anlamış değilim.

Ekran kartı tam takili (sok tak yaptim) RAM'ler yerinde, işlemci yerinde ve işlemci fani da oturuyor. Kablolar tam takılı, DP kablosu ekran kartına bağlı.

Bilgisayari aç dediğimizde ASUS yazısı geliyor ve otomatik olarak BIOS'a atıyor. Benden ne istiyor anlamadim. F10'a basıp devam et dediğimizde de kendini yeniden başlatıyor, aynı döngü devam ediyor.

2 tane DP kablosu var, 2 tane ayrı ekran var ama ikisinde de aynı hatayı veriyor.
BIOS uzerinden değiştirilmesi gereken bir ayar var mı?

Ayrıca ilk açılışta DisplayPort yazarak açılıyor. Sonra biosa atıyor, f10'a basıp çıkınca da DisplayPort sinyal yok hatasi veriyor.

Bilgisi olan yok mu hocam? İhtiyacım var.

Son düzenleme:
Çözüm
Hocam öncelikle yorumun için teşekkürler. Boot Manager var evet ama tıkladığım an bilgisayar kendini kapatıyor. Yani anlamış değilim. Ayrıca boot menü de tek bir seçenek var o da Boot Manager. Harici bir şey yok. SSD'yi mi görmüyor acaba? Ne dersiniz?

SSD BIOS kısmında gözükmüyorsa hocam sorun belli sayılır. SSD'yi sök tak yapın, o zaman bakalım gelecek mi? Bir de zaten 1 gün kullanmıştır, dediğinize göre. Başka ne depolama varsa hepsini sökün ve sadece SSD'ye o bilgisayardan Windows tekrar kurun.
En başta öyle yaptıysanız bir SSD'yi tak çıkar yapın, BIOS Update yapmayı da deneyin bir de.
Sadece BIOS'a girmeniz yeterli oluyor.
Anakartın sitesinden BIOS'u indirip, FAT32 olan bir Flash'a atıyorsunuz ve ismini anakart modeline göre değiştiriyorsunuz dosyanın. Sonra USB 2.0 bir sokete takıp, BIOS'tan kuruyorsunuz.
YouTube'ta illaki rehber vardır modele göre.

Güncelleme sırasında PC kapanmadığı sürece bir sorun olmuyor.

Hocam selamlar. İlk öncelikle teşekkür ederim. Şu an sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Bir monitör bağlı ve ekran kartı sürücülerini indiriyorum, Hz değiştirmem gerekli. Şimdiye kadar bir problem yaşamadım.

Hocam selamlar. İlk öncelikle teşekkür ederim. Şu an sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Bir monitör bağlı ve ekran kartı sürücülerini indiriyorum, Hz değiştirmem gerekli. Şimdiye kadar bir problem yaşamadım.
Birşeyler indirmeden önce hocam aç/kapa yapmayı deneyin. Birşey olursa gene boşuna indirmeye uğraşmış olmayın.

Birşeyler indirmeden önce hocam aç/kapa yapmayı deneyin. Birşey olursa gene boşuna indirmeye uğraşmış olmayın.
Denedim hocam, sağ ol. Hem indirmeden önce hem de indirdikten sonra denedim. Şimdi kendi şahsi bilgisayatıma geldim, rahatlığım inanılmaz. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı