Sistem parçaları kasanın içindeyken reset atma sorunu

korkunc ivan

Decapat
Daha fazla  
PC kasanın içine monte edilmiş haldeyken rastgele zamanlarda, rastgele şeyler yaparken, direkt hard reset atıyor ve olay günlüğünü incelediğim zaman kernel power 41 63 mesajı yazıldığını görüyorum.

PC'yi kasadan çıkartıp tahta masa üzerinde uzay montaj yapınca sorun ortadan kalkıyor. Sistemi bu şekilde 10 gün kullandım ve tek bir reset bile oluşmadı.

Sonra gittim kasayı değiştirdim başka bir kasa satın aldım. Bu kasanın içine sistemi monte edince reset problemi geri döndü.

Montaj yaparken anakartın altında ekstra ayak filan bırakmıyorum, yani dikkatlice montaj yapıyorum ama nedense anakartı herhangi bir kasanın içine monte edince reset başlıyor. Kasasız tahta zemin üzerinde kullanınca reset sorunu düzeliyor.

Başta PSU'dan olduğunu düşünmüştüm ama değil çünkü sistem dışarıdayken hiçbir sorun yok. Bu arada tüm ısılar işlemci ısısı, GPU ısısı vs gayet normal.

Bu sorun çok asabımı bozuyor ve çözüm bulamıyorum.

Sizce problem neden kaynaklanıyor olabilir?

Sistem özellikleri
  • ECS h61 anakart
  • i5 2400 işlemci
  • Evga GTX 1050 Ti
  • 8 GB DDR3 RAM
şeklinde.

Anakart, işlemci ikinci el alındı, sistemi 20 gün önce filan topladım. Topladığımdan beri bu sorun var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı