Sistem RAM'i eksik görüyor

flaxdts

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,
Laptop'umda takılı 12 GB RAM'im bulunmasına rağmen bilgisayar sadece 4 GB görüyor. BIOS'a girdiğimde de Memory chipset tarzı bir bölüm yok.

1736973412469.png

Hocam alırken RAM'ı denediniz mi ya da 2 ci RAM slotu çalışıyor mu?

Hocam laptop bayağı bir eski. 2021 civarında almıştım. Normalde çalışıyordu. Bugün içini açıp temizledi ve formatladı arkadaş. Şimdi ise sadece 4 GB görüyor. Diğer slotun çalışıp çalışmadığı hakkında bir bilgim yok. Teknik kısımdan çok anlamıyorum.

On board ekran kartı değeri verilmiş olması ihtimali var mı
Ne anlama geliyor?

Hocam laptop bayağı bir eski. 2021 civarında almıştım. Normalde çalışıyordu. Bugün içini açıp temizledi ve formatladı arkadaş. Şimdi ise sadece 4 GB görüyor. Diğer slotun çalışıp çalışmadığı hakkında bir bilgim yok. Teknik kısımdan çok anlamıyorum.

Ne anlama geliyor?

Hocam kendiniz söke biliyorsanız ya da yarın 8 GB RAM'i 1 ci slotda denerseniz içiniz rahatlamış olur RAM'ın pinlerine falan bir şey olmuş olabilir.

Anakartlarda tümleşik olarak ekran kartı olabiliyor. Aktifse default olan değere göre RAM alır, yani BIOS ayarıni kurcalayan orada varsa görürsünüz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı