Sistem reset atıyor kernel 41 (63) hatası

Eredd

Centipat
Arkadaşlar merhaba.
Son 3-4 gündür reset problemi yaşıyorum bilgisayar aniden kapanıp 1-2 saniye sonra açılıyor.
Herhangi bir donma, mavi ekran veya kasılma sorunu yok.
İşin ilginç tarafı stres testlerinde ve oyunlarda yapmıyor bunu veya oyundan çıktıktan 2-3 dakika sonra.
Genelde Windows'da yapıyor oyunda sadece 1 kez yaptı.
Sıcaklık değerleri normal hatta düşük bile.
Olay görüntüleyicisinde karnel 41 (63) hatası var 5 kez.
Açıkcası ne yapacağımı şaşırdım içinden bir türlü çıkamadım bu sorunun üç gündür uğraşıyorum.
Sorunun kaynağından bile tam emin olamıyorum.
Daha önce bu sorunu yaşamıyordum.

Sistemim;

AMD Ryzen 3700X
Nvidia RTX 2080Super
MSI X570 Carbon Wifi
Crucial Ballistix 2x8 CL15 ram
Samsung 970 EVO M2
Corsair MP510 M2
PSU Thermaltake 750W TR2 S Silver

Son düzenleme:
Kardeşim ilk öncelikle geçmiş olsun.. Ben bu sorunla 5 ay uğraştım ve yeni bir bilgisayar toplayarak sorunumu çözdüm artık illallah etmiştim çünkü. İlk olarak güç kaynağın yeterli güç sağlayamıyor olabilir. İşlemcin fazla ısınıyorsa tedbir amaçlı reset atıyor olabilir. Benim sorunum anakarttaki kuzey köprülerinin yerinden oynamasından kaynaklıydı sanırım (Anakartı taşırken ordan tuttuğum için soğutucular hasar görmüştü, yerinden çıkmıştı.) Statik elektrikten de kaynaklanıyor olabilir bilgisayarı fişten çıkarıp power düğmesine 5-10 saniye basılı tut.

• BIOS sürümünüzü güncelleyebilirsiniz. Eğer güncel ise bir önceki BIOS sürümüne geri dönün.
  • MemTest86 ile RAM'inizi test edip sonucu belirtin. Sorun RAM'lerde olabilir.
Diğer olaylara gelecek olursak; @memorishy sistemin sıcaklık değerleri gayet normal hatta düşük bile demiş arkadaş. Oyundayken yapmıyormuş bu olayı normal günlük Windows kullanımında yapıyormuş sanırsam. O yüzden işlemci sıcaklığından falan olacağını sanmıyorum. Üstelik günlük Windows kullanımında yapması da garip. Siz yine de dediklerimi her şeyden önce bir uygulayın. BIOS sürümü düşürdükten sonra herhangi bir sorun olmaz ise sorun BIOS sürümündedir. MemTest86 ile RAM'inizi test ettikten sonra sorun bulunursa RAM'lerinizi garantiye gönderin. Ve değiştirilmesini talep edin. Eğer RAM'lerde de sorun yok ise anakartta da sorun olabilir. Sürücülerinizi doğru kurduğunuza, sürücülerde herhangi bir aksaklık olmadığına emin misiniz? En son çare olarak format ile temiz kurulum deneyin. Sorun yazılımsal olabilir.

• BIOS sürümünüzü güncelleyebilirsiniz. Eğer güncel ise bir önceki BIOS sürümüne geri dönün.
  • MemTest86 ile RAM'inizi test edip sonucu belirtin. Sorun RAM'lerde olabilir.
Diğer olaylara gelecek olursak; @memorishy sistemin sıcaklık değerleri gayet normal hatta düşük bile demiş arkadaş. Oyundayken yapmıyormuş bu olayı normal günlük Windows kullanımında yapıyormuş sanırsam. O yüzden işlemci sıcaklığından falan olacağını sanmıyorum. Üstelik günlük Windows kullanımında yapması da garip. Siz yine de dediklerimi her şeyden önce bir uygulayın. BIOS sürümü düşürdükten sonra herhangi bir sorun olmaz ise sorun BIOS sürümündedir. MemTest86 ile RAM'inizi test ettikten sonra sorun bulunursa RAM'lerinizi garantiye gönderin. Ve değiştirilmesini talep edin. Eğer RAM'lerde de sorun yok ise anakartta da sorun olabilir. Sürücülerinizi doğru kurduğunuza, sürücülerde herhangi bir aksaklık olmadığına emin misiniz? En son çare olarak format ile temiz kurulum deneyin. Sorun yazılımsal olabilir.

Hocam XMP açıkken girdiğim oyunda oyunu kapatıp windows'a geçtikten 2-3 dakika sonra reset attı. Bunu iki kez yaptı, neredeyse aynı zamanlarda. XMP kapatıp aynı oyuna 2 kez girdim reset atmadı. Sorun ramlerden kaynaklı gibi duruyor. Fakat ramler testte hata vermiyor.

Son düzenleme:
Hocam MemTest86 ile hata vermeyip de bozuk çok RAM çıktı Sosyal'de. XMP kapattığında PC res atmıyor yani bir sorun yok mu? Yoksa yine de sorun var mı?

Hocam MemTest86 ile hata vermeyip de bozuk çok RAM çıktı Sosyal'de. XMP kapattığında PC res atmıyor yani bir sorun yok mu? Yoksa yine de sorun var mı?

Yine yaptı hocam fakat XMP kapalıyken gücü kesmeden yaptı saliselik güç hiç kapanmadan oldu bu. XMP açıkken gücü keserek reset atıyor. Sorun psu'dan kaynaklı olabilirmi diyeceğim ama stres testinde sorun yok.

Hocam MemTest86 ile RAM'lerde sorun çıkmadı demiştiniz. Sizin için biraz araştırma yaptım. Kernel 41 (63) hataları çok yüksek ihtimal ile PSU kaynaklı oluyormuş. Sistemi topladığınız yer ile konuşun ve PSU'yu değiştirtin. Yine de @Murat5038 hocam da bi' konuya baksın.

Son düzenleme:
Hocam MemTest86 ile RAM'lerde sorun çıkmadı demiştiniz. Sizin için biraz araştırma yaptım. Kernel 41 (63) hataları çok yüksek ihtimal ile PSU kaynaklı oluyormuş. Sistemi topladığınız yer ile konuşun ve PSU'yu değiştirtin. Yine de @Murat5038 hocam da bi' konuya baksın.
Sanırım sorunun kaynağını buldum hocam. Dün CS:GO oynarken bir anda bug'a girdi donma gibi bir sorun verdi ama olduğum yerde hareket edebiliyordum kasarakta olsa. Sonra sistem kendini kapattı ve 1-2 saniye sonra açtı. Az önce yine aynısı oldu bu sefer tam o anda Wi-fi'ı sıfırladım bağlantısını kesip ve oyun olduğu gibi devam etti resette atmadı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı