Çözüldü Sistem RX 570 ekran kartını algılamıyor veya görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Normalde oynadığım oyunlar kasmaya başlamıştı full grafikli Mortal Kombat falan. Bunu PC'yi resetleyerek çözmüştüm ya da içini temizleyerek ama bu sefer ekran kartımı görmediğini fark ettim. Bu şekilde LoL ve Brawlhalla falan oynayabildim nasıl olduysa.

Bunun sayesinde sanırım.

Ekran kartımın sürücüsünü yüklemeye çalışmıştım ama.

O da böyle bir hata verdi, ne yapabilirim?
Ekran kartım RX 570.

Dosya Ekleri

• 1733588203789.png
    33,6 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selam ekran kartını çıkarıp takınca düzeldi.
Bunu niye daha önce denemedin diyen olursa tırnağım kırılıcasına bastırmama rağmen çıkmıyordu o yüzden deneme şansım olmadı ama başka ekran kartı alıp taktığımızda kilit yerinin çok kolay açıldığını fakat benim kartın o kiliti kapatması yüzünden açamadığımı gördüm, zaten belliydi neyse.
Kartı çıkardım, üfledim, sildim ve düzeldi bu kadar.
Yani ekran kartına takmanız gereken kabloyu anakartınıza takmış olabilirsiniz. Kontrol edin isterseniz.

Yani ekran kartına takmanız gereken kabloyu anakartınıza takmış olabilirsiniz. Kontrol edin isterseniz.
Evet öyle yapmışım ama bu ilk aldığımdan beri böyleydi en son ekranım gitmişti ve ekran kartına takmak için uygun aparat almaya gitmiştim. Aparatı taktıktan sonra ekran göz ucuyla dalgalanıyor gibiydi umursamadım. Sonrasında ekran yine gitti ben de en sonunda anakarta geri taktım ve düzeldi. Aparatı almaya gittiğimiz adam da demişti bu PC nasıl böyle çalışıyor diye.
Neyse aparatı bulup takınca geri döneceğim.

Anladığım kadarıyla aparat dediğiniz HDMI to VGA, evet o aparatlar pek kaliteli görüntü aktarımı sağlamıyor bende zamanında kullandım ve çok dalgalanmalı kullanılıyordu en ufak temassızlıkta ekran karıncalanıyordu. Yeni bir monitöre geçmeniz iyi olabilir ilerleyen zamanlarda. Onboard olarak kullanırsanız görüntü stabil olabilir ancak ekran kartınızı kullanmazsınız çünkü.

Aparatı taktım ekran yine gelmedi. Önceden görünen ekran kartı şimdi neden gözükmüyor başka çözümü yok mu? Bir de belki yanlış anlamışsınızdır aparatı ekran kartı için kullanıyorum yeni monitör alırsam yine aynı sorunla karşılaşmaz mıyım?

Bu arada ekran kartıma baktım fanları falan dönüyor.

Kasanızın arka kısmını fotoğrafını atabilir misiniz? Ben yanlış anlamış olabilirim.

Alt kısımdaki için aparat kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-12-07 saat 21.41.32_8593e7cb.jpg
    263,1 KB · Görüntüleme: 36
  • WhatsApp Görsel 2024-12-07 saat 21.41.32_76957e85.jpg
    163,7 KB · Görüntüleme: 28
Hocam söylediğim gibi görüntüyü ekran kartınızdan almıyorsunuz çünkü. Şu anda anakartınıza bağlı kablolarınız. Dönüştürücü ile görüntü alabilirsiniz ama sanırım sadece DVI kablosu var doğru mudur? DVI to VGA kablo ile görüntünüzü alabilirsiniz.

Eğer aparattan kastınız DVI to VGA ise ve görüntü alamadıysanız kabloda temassızlık olabilir. Kabloyu biraz oynatarak görüntü almayı deneyin. Bu dönüştürücülerin hiç kalitelisini görmedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…