Sistem sıcaklık değerleri

backstage

Centipat
Başlıkta okuduğunuz gibi arkadaşlar kasamda fan takacak yer yok (fan kablosu değil fanın kendisini takacak yer yok). Dış kasam aşağıdaki kasadan;

v2-66219-2_medium.jpg

Sistemim de şu şekilde;
  • -AMD Radeon HD 7570 2 GB Ekran Kartı
  • -Intel Core I5-2320 3.0GHz İşlemci
  • -ECS H61H2-M12 Anakart
Sadece egzoz fan için arkada yer var 80mm'lik ve yan kapakta var başka yerde fan takacak yer yok. İşlemcinin fanı tertemiz ve termal macunu yeni yeniledim. Isı değerlerim şu şekilde; (Bu değerler yükte değilken ki değerlerdir. ) Bu değerler iyi mi sıkıntı çıkarır mı? Şimdiden teşekkürler.

Sıcaklıklar
CPU Package 46 °C
CPU IA Cores 46 °C
CPU GT Cores 44 °C
CPU #1 / Çekirdek #1 46 °C
CPU #1 / Çekirdek #2 45 °C
CPU #1 / Çekirdek #3 44 °C
CPU #1 / Çekirdek #4 45 °C
PCH diyot 48 °C
GPU diyot 46 °C
WDC WD5000AAKX-001CA0 36 °C

Soğutucu Fanlar
CPU 1054 RPM
Grafik İşlemci (GPU) 44%

Aha yenim ediyorum az önce açtığım konudaki eski kasam bu. Rezil bir kasa rezil. Şimdi açtım konusunu bu kasa yüzünden ısı sorunu var eksi sistemin P350X e geçirecem sistemi tesadüfe bak belalı kasa burada da çıktı karşıma 😃

Zulüm kasası.

Evinde matkap varsa sevgili dostum yaratıcı ve becerikliysen öne iki fan yeri yap 12lik. Oraya güzelce bir filtre koy. Önden çeksin bu fanlar havayı içeriye. En kolayı tavan kısmı. Tavana yine bir tane 12lik fan için delikler aç matkap ile. Bu kasanın içinde yukarıda biriken sıcak havayı tahliye etmek için olacak. Bunları yaptıktan sonra kasa kapağını geri tak. Toz, pislik birikir bileşenlerinin içinde. Bir koridor içinde temiz ve serin hava geçmesi soğutmanın en temel noktası. Kasa kapağı açmaktan bile daha serin çalışır sistemin böylelikle. Bu yapacağın işlem 100 lira bile tutmaz bu arada. Kabiliyetliysen 2-3 tane farklı boyutta çivi ve çekiçle bile yaparsın bu işlemi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı