Çözüldü Sistem SSD'yi düzgün görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba. Ben ucuz bir kule tipi almıştım fakat düzgün takamadım geri stok fanı taktım. Sonra sistem açıldı bir anda dondu ve şu anda sistem SSD'yi düzgün görmüyor ve SSD istikrarsız çalışıyor. SSD'yi garantiye gönderebilirim fakat sorun SSD'de mi anakartta mı işlemci de mi?

IMG_1143.jpeg
IMG_1142.jpeg
IMG_1141.jpeg
IMG_1140.jpeg

Çözüm
SSD'nin kırmızı ışığı ilk aldığımdan beri yanıyor du hocam.

Hocam şimdi anladığım kadarıyla CSM'i kapatınca SSD görünmüyör direkt BIOS'a atıyor.

Burdam SSD'yi sıfırlıyorum sanırım yapayım mı hocam?
Elinizde hazır Windows kurulum imajı yoksa yapmayın bomboş kalır sistem öylece. Ayrıca bilginiz varsa da kurtarmayı deneyin dediğim gibi başka bir bilgisayarda çalıştırarak.
3 Kere tak çıkar işlemini yaptım. Fotoğrafta gördüğünüz gibi ışık var kırmızı sistemi ilk boot ettiğimde çalışmıyor sonradan çalışıyor fakat Reboot and select mesajını alıyorum BIOS'da SSD görünmüyor. HDD var o bozuk ama onun içinde Windows 7 yüklü boot alıyor ama bozuk olduğu için Windows açılmıyor. Sorun SSD Kaynaklı değil mi anakart değil?
SSD'yi başka bir bilgisayarda deneyebilme imkanınız var mı?

Ayrıca HDD'yi çıkarıp deneyin. Bozuksa etkiliyor olabilir. CSM gibi ayarları ellediniz mi? GPT-MBR gibi ayarları ellediyseniz de görmez.

Kasanın tamamen gücünü kapatın ve güç açma tuşuna basın 3-4 kere. Statik varsa alır.

SSD'yi başka bir bilgisayarda deneyebilme imkanınız var mı?

Ayrıca HDD'yi çıkarıp deneyin. Bozuksa etkiliyor olabilir. CSM gibi ayarları ellediniz mi? GPT-MBR gibi ayarları ellediyseniz de görmez.

Kasanın tamamen gücünü kapatın ve güç açma tuşuna basın 3-4 kere. Statik varsa alır.

HDD önceden takılı değil di arkadaştan aldım. CLEAR CMOS yaptım CSM ayarını ellemedim. Arkadaşta SATA SSD'ye kurulu Windows var sistem boot ediliyor HDD gözüküyor. Fakat HDD'nin içinde yüklü Windows dosyaları sorunlu herhalde.

HDD önceden takılı değil di arkadaştan aldım. CLEAR CMOS yaptım CSM ayarını ellemedim. Arkadaşta SATA SSD'ye kurulu Windows var sistem boot ediliyor HDD gözüküyor. Fakat HDD'nin içinde yüklü Windows dosyaları sorunlu herhalde.
SSD ile ilgilenelim o zaman. BIOS üzerindeki CSM, MBR-GPT gibi ayarları bir kurcalayın. Durduk yere diskin komple gitmesi normal bir şey değil. Elinizin değmediğinden eminsiniz değil mi?

Dediğim gibi statik almayı deneyin. HDD'yi de yine çıkarın. SSD kalsın sadece.

SSD ile ilgilenelim o zaman. BIOS üzerindeki CSM, MBR-GPT gibi ayarları bir kurcalayın. Durduk yere diskin komple gitmesi normal bir şey değil. Elinizin değmediğinden eminsiniz değil mi?

Kule tipi fanla çok uğraştım bastırdım vesaire SSD'ye bastırmış olabilirim herhalde.

Kule tipi fanla çok uğraştım bastırdım vesaire SSD'ye bastırmış olabilirim herhalde.
Statik alın. Bakın eğilme bükülme bi' gariplik var mı?

Ayrıca araştırırken aşağıdaki konuyu gördüm.

Aşağıdaki yere yönlendirdi.

Yani öldü diyebiliriz SSD'ye bu konuya bakarsak. Garantide belki yardımcı olabilirler. Dediğim yöntemleri deneyin. GPT-MBR ayrımını deneyin. BIOS'ta göremiyorsanız zaten Windows kurulumunda da göremezsiniz yüksek ihtimal.

Görüntü atayım hocam çözüm önerin bilmiyorum BIOS ile ayar.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    153,6 KB · Görüntüleme: 11
  • image.jpg
    image.jpg
    250,1 KB · Görüntüleme: 11
Statik alın. Bakın eğilme bükülme bi' gariplik var mı?

Ayrıca araştırırken aşağıdaki konuyu gördüm.

Aşağıdaki yere yönlendirdi.

Yani öldü diyebiliriz SSD'ye bu konuya bakarsak. Garantide belki yardımcı olabilirler. Dediğim yöntemleri deneyin. GPT-MBR ayrımını deneyin. BIOS'ta göremiyorsanız zaten Windows kurulumunda da göremezsiniz yüksek ihtimal.

SSD'nin kırmızı ışığı ilk aldığımdan beri yanıyor du hocam.

Boot sekmesinden ayarını yapabiliyordunuz hatırladığım kadarıyla ASRock anakartlarda. Ayrıca CSM'yi kapatın GPT olarak kurulum yaptıysanız.

Hocam şimdi anladığım kadarıyla CSM'i kapatınca SSD görünmüyör direkt BIOS'a atıyor.

Boot sekmesinden ayarını yapabiliyordunuz hatırladığım kadarıyla ASRock anakartlarda. Ayrıca CSM'yi kapatın GPT olarak kurulum yaptıysanız.

Burdan SSD'yi sıfırlıyorum sanırım yapayım mı hocam?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    258,3 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı