Sistem tamirine 1000 TL vermek mantıklı mı?

madmrfrosty

Hectopat
Yeniden merhaba, yaklaşık 3 gün önce bilgisayarı tamire verdim, bu ekranda donma konusu açmıştım, o sorun ile alakalı. Neyse, tamirden haber geldi sanırım, garanti bitmiş ve 1000 TL istiyorlar. Resmen ne yapacağımı şaşırdım, çünkü sistem yani anakart, işlemci, ekran kartını toplasan bin lira hiç bir şekilde yapmıyor. Sistem aşırı düşük, ben de GTX 750 Ti ile değiştireyim diye düşündüm, çünkü sistem zaten eski şimdi ekstra masraf yapmak istemiyorum, ayrıca param da yok. Değerli arkadaşlarım sizin düşünceleriniz şuan benim için çok önemli lütfen konuyu çözülene kadar kilitlemeyin. Sistemim aşağıda, şimdiden teşekkürler.

Sistem
  • Anakart: Foxconn H55MXV
  • RAM: Kingston 1333 Hz 4+2 GB
  • Ekran Kartı: GTX 560 SE (bozuldu)
  • İşlemci: i3 540

Seni dolandırmaya çalışıyorlar bence hiç yaklaşma. 1000 TL ne o bilgisayara ne yapacaklar sanki?

Bence tamire o parayı vermeyin para bitiktirin ve daha iyi bir sistrm alın

Tavsiyem sizin de dediğiniz gibi ekran kartını 750 Ti ile değiştirmeniz.

Yetkili servisler fiyat konularını biraz abarta biliyorlar. Örnek vermek gerekirse 100 TL'lik bir arıza olduğunda bile işçilik kullanılan malzeme adı altında 400 TL gibi rakamları istedikleri olabiliyor. Tanıdığın bilgisayarcı varsa ona göstermen daha iyi olur. Sorun sadece ekran kartında ise kafana yatan modeli alır takarsın. Benim fikrimce boşuna yüksek fiyat vermenin lüzumu yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…