Çözüldü Sistem temizlenilmesine rağmen eski performansını veremiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pcbuilder001

Zeptopat
Daha fazla  
Hocalarım, sistemi açtıktan sonra sistemin performansı eski performansına oranla yarıdan fazla düştü. Ben de termal macun yeniledim, temizliğini yaptım, format da attım ama performansı eskisine göre iyi, ama hâlâ o kapanmadan önceki performansı alamıyorum. Neden acaba?

Çözüm
Anakart marka model ve işlemcine göre o zaman genel bir BIOS ayarın var mı onu araştır hallet o zaman, fakat genel yavaşlama veya yavaşlık hissi bununla ilgili değildir - hiç sanmıyorum, BIOS o kadar "hissettirmez".
Sürücüleri de güncelledim hocam ama fazla bir fark göremedim

Max 78 derece hocam avg 67° hocam fanlarda tam oturmuş gözüküyor hocam herhangi bir bios ayarını falan eksik yapmış olabilir miyim acaba hocam
Sen temizlik sırasında CMOS pilini çıkartmadıysan veya değiştirmediysen bittiği için, BIOS ayarlarına girmene gerek yoktu. BIOS nereden çıktı..?

Şimdi sürücüleri windows'a kurdurduysan anakart, çipset v.b konularda üreticilerin daha başarılı sürücüleri mevcut, onları atlama. Ama BIOS'ta Intel ise XMP, AMD ise EXPO dışında hızını değiştirecek bir şey yoktur büyük ihtimalle - hatta yoktur. Onda da farkı hissedeceğin nokta ağır bir oyun veya iştir.

Hocam bi yanlış anlaşılma olmuş biosa girmedim bios ayarlarım sıfırlanmışti bende hatırladığım ayarları yaptım ama acaba unuttuğum bir ayar olabilir mi diye sordum.(sınav senesinden dolayı unutmuşum bütün ayar ve herseyi o yüzden soyledim)

Hocam 1 yıldır temizleyemedim cmos pil yuvası toplandığı için çıkarıp temizleyip geri taktım onuda belirtmek istedim

Son düzenleme:
Anakart marka model ve işlemcine göre o zaman genel bir BIOS ayarın var mı onu araştır hallet o zaman, fakat genel yavaşlama veya yavaşlık hissi bununla ilgili değildir - hiç sanmıyorum, BIOS o kadar "hissettirmez".

Çözüm
Hocam chipset driverlari da güncelledim eski performansta çalışıyor ama surekli aynı performansta çalışmıyor acaba neden?

Hocam sistemde tek arkada ekzos fan var.

Teşekkür ederim hocam sorunu çözdüm.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…