Sistem toparlarken hangi markalar seçilmeli?

adanlı cabbar

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayar toplayacağım ama ilk ekran kartı ve işlemci markasını düşümüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok oyun oynamadığım, AMD daha fiyat performanslı olduğu ve Linux kullandığım için AMD ekran kartı alacağım sizce doğru bir karar mı?

İşlemci olarak ne alayım AMD mi Intel mi AMD daha fiyat performanslı diye duydum hangisi daha fiyat performanslı olur?

Anakart hangi marka daha fiyat performanslı ya da hangisini almak daha iyi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok oyun oynamadığım, AMD daha fiyat performanslı olduğu ve Linux kullandığım için AMD ekran kartı alacağım sizce doğru bir karar mı?

AMD ekran kartları bayağı sorunlular. WattMan vb.

İşlemci olarak ne alayım AMD mi Intel mi AMD daha fiyat performanslı diye duydum hangisi daha fiyat performanslı olur?
Evet. AMD daha F/P oluyor genellikle.
Anakart hangi marka daha fiyat performanslı ya da hangisini almak daha iyi olur?
Hangi işlemci ve OC yapıp yapmayacağına bağlı.

AMD ekran kartları bayağı sorunlular. WattMan vb.

Evet. AMD daha F/P oluyor genellikle.

Hangi işlemci ve OC yapıp yapmayacağına bağlı.
Watman neyden kaynaklı ne zaman oluyor
F/P ne
Amd oyun oynamıyom bence sorun çıkarmaz ve ben Linux kullanıyorum Minecraft dışında çok oyun oynamadım ve hiç hata yaşamadım

Son düzenleme:
  • Selam, eğer yeni kuracağın sisteme de Linux kuracaksan AMD ekran kartlarının bir problem yaratacağını düşünmüyorum. Hatta GNU/Linux platformunda genellikle AMD'nin kartları daha iyi bir seçim olur.
  • İşlemci tamamen sana bağlı bir durum. Bütçene göre seçimini yapmanı tavsiye ederim. Şu an iki işlemci üreticisinin de yeni nesilleri (AMD Zen 4/Intel 13. nesil) teknoloji pazarında mevcut. Aynı zamanda eski nesiller de mevcut ve büyük indirimler var. AMD'nin yeni çıkarmış olduğu AM5 platformunda 2025 ve sonrasına destek vadedilmekte. Bu demek oluyor ki gelecekte, mesela 3 yıl sonra, işlemcini güncellemek istersen yeni bir anakart almadan güncelleyebileceksin. Ancak şu an hızlı bir araştırma yaptığında AM5 anakart fiyatlarının uçuk olduğunu görebilirsin. Intel'in 13. nesil işlemcileri ise Intel'in LGA1700 soketindeki son işlemci serisi. Yani gelecekte güncellemek istersen yeni bir anakart (belki de yeni bir güç kaynağı) almak zorunda kalabilirsin. AMD'nin AM4 soketi ise artık "eol" yani yaşam süresini bitirmiş durumda. Bu yüzden hem AM4 chipset anakartlarda hem de işlemcilerde diğer ürünlere nazaran büyük indirimler var. En yeni ve en iyi teknolojilere sahip olmak senin için pek önem arz etmiyorsa ve gelcecekte sıklıkla sistemini yükseltmeyi düşünmüyorsan benim tavsiyem bir AMD AM4 sistem toplaman. Intel'in 13. nesili de iyi bir seçenek, ancak AM4 ile aralarında 3-4 bin oynuyor. Özet olarak, bütçeni gözünün önünde bulundurarak karar vermen en iyisi olur. Kolaylaştırmak için kendine Excel vb. programlardan tablo oluşturup fiyatları karşılaştırabilirsin.
  • Anakart markası/üreticisi de tamamen kişisel karara bağlı bir durum. ASUSTeK, Gigabyte, ASRock, MSI bunların hepsi iyi anakartlar üretmekte. Hangisi daha fırsatlıysa onu alman daha iyi olur. Tabii ki almadan gerekli araştırmayı yapmanı tavsiye ederim. Bu üreticiler ne kadar iyi anakart üretse de bazen yazılım tarafında çatlaklar olabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı