Sistem toplama sonrası ne yapılmalı?

phenex

Hectopat
Merhaba,

İlk defa kendime yeni bir sistem topladım. Sadece monitörüm kaldı. Ona da ne alacağıma karar vererek siparişimi birkaç güne geçeceğim. Topladığım sistemi kurduğumda neler yapmalıyım? Anakart BIOS güncellemesi vs. gibi durumlar söz konusu sanırım. Kısacası kurduktan sonra neler yapmalıyım? Sistemde uyumsuz bir durum var mı, hepsi kutusunda duruyor kurunca belki fotoğrafını da koyarım buraya.

Toplamış olduğum sistem;
CPU: AMD Ryzen 9 5900X.
CPU soğutucu: Corsair iCUE H150I Elite capellix 360mm.
GPU: MSI GeForce RTX 3080.
Anakart: ASUS ROG STRIX X570-E GAMING.
RAM: G.Skill Trident Z 2x16 GB DDR4-3600 CL16.
SSD: Samsung 980 Pro 1 TB M.2
Kasa: Fractal design define S2 vision RGB mid Tower.
PSU: Corsair AX 850W 80+titanium Full modular.
Görsel hali;

sistemm.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemde her şey uyumlu. Anakart yeni nesil işlemciler için bios güncellenmiş mi ona bakmak lazım. Onun dışında :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki monitör tavsiyesi verebilecek var mı, 2K alacağım sanırım. Darboğaz problemi olmasa 1080'i de düşünürdüm direk yüksek Hz'li. :)

Peki monitör tavsiyesi verebilecek var mı, 2K alacağım sanırım. Darboğaz problemi olmasa 1080'i de düşünürdüm direk yüksek Hz'li. :)
1080p 24"- 27" boyutlarında 240hz - 360hz arası bir monitör veya 2k 144hz 27" - 32" arası bir monitör tercih edilebilir. Darboğaz sizi korkutmasın oyun akışkanlığı olarak bir şey hissetmeyeceksiniz. Rekabetçi oyunlarda bu monitörleri besleyebilirsiniz. Yada hem tek oyunculu oyunlar için hem de rekabetçi oyunlar için 2k tarafında bir şeylere bakabilirsiniz. Fakat marka önerisi veremiyorum tecrübem pek yok.

Bu arada galiba o anakart 5000 serisi işlemciler için hazır değil onu satın aldığınız yerde bios güncelleştirmesinin yapılmasını istemeyi unutmayın. Yoksa bilgisayar çalışmayacaktır.

Son düzenleme:
Öneriler için teşekkürler, evet yeni nesil işlemcimden dolayı Bios güncellemesi gerekebilir. Sabırsızlıkla kurmayı bekliyorum ama monitörü bir türlü seçip sipariş edemedim maalesef. :) 2K bakıyorum, hatta seçenekler de oluşturdum ama aralarında seçim yapamıyorum.

Öneriler için teşekkürler, evet yeni nesil işlemcimden dolayı Bios güncellemesi gerekebilir. Sabırsızlıkla kurmayı bekliyorum ama monitörü bir türlü seçip sipariş edemedim maalesef. :) 2K bakıyorum, hatta seçenekler de oluşturdum ama aralarında seçim yapamıyorum.
Yeni bir konu oluşturup öneri isteyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı