Sistem toplama yaparken nelere dikkat edilmeli?

Ryzen 7 5800x
Ana kart Asus b550f rog strix
Ekran kartı Asus gt 1030 oyun oynamayacağım için bu kartı aldım
4 pin genelde extreme overclock yapacaksan konuyor anakartlara. Ondan dolayı reset atacağını sanmıyorum ama sen yine de bağla tabii ki. 5800X için gerekeceğini sanmıyorum aynı işlemciyi B450 Tomahawk MAX'te kullanıyorum anakartımda sadece tek 8 pin var ve overclock yaptığımda bile en ufak sorun yaşamıyorum.

4 pin genelde extreme overclock yapacaksan konuyor anakartlara. Ondan dolayı reset atacağını sanmıyorum ama sen yine de bağla tabii ki. 5800X için gerekeceğini sanmıyorum aynı işlemciyi B450 Tomahawk MAX'te kullanıyorum anakartımda sadece tek 8 pin var ve overclock yaptığımda bile en ufak sorun yaşamıyorum.
Anladım soğutucu alacağım mağazadayım tekrar deneyeceğim yardımın için sağol haberleşiriz
Anladım soğutucu alacağım mağazadayım tekrar deneyeceğim yardımın için sağol haberleşiriz
Soğutucu bağladım tekrar deneyeceğim şimdi inşallah sorun olmaz. Bu arada söylemeyi unuttum ilk çalıştırdığımda ön fanlar dönmedi sanırım yanlış yere taktım kabloyu

Soğutucu bağladım tekrar deneyeceğim şimdi inşallah sorun olmaz. Bu arada söylemeyi unuttum ilk çalıştırdığımda ön fanlar dönmedi sanırım yanlış yere taktım kabloyu
Çalıştırdım reset atmadı,ön fanlar çalışmıyor,ayrıca görüntü gelmedi monitörde hdmı no signal yazıyor,ilk çalıştırdığımda görüntü gelmişti 😕
tamamdır görüntü geldi. Tek sorun ön fanlar çalışmıyor kitapçıktan kontrol ediyorum...

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    275,2 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Soğutucu ters takılmış haberin olsun. Cooler Master yazısı ters. Bunun dışında çalışmayan fanlar kasaya ait fanlar mı yoksa soğutucunun fanı mı?
Ters evet dikkat etmemişim sorun olur mu? Kasaya ait fanlar dönmüyor.

Şu 2 kablo boşta bir türlü bulamadım çözümü ne zamandır uğraşıyorum
Güç kaynağından başka kablo çekmem gerekiyor mu? Fanlar güç almadığı için dönmüyor farkındayım ama nasıl güç vereceğimi çözemedim

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    128,3 KB · Görüntüleme: 43
  • image.jpg
    image.jpg
    110,4 KB · Görüntüleme: 36

Şu 2 kablo boşta bir türlü bulamadım çözümü ne zamandır uğraşıyorum
Güç kaynağından başka kablo çekmem gerekiyor mu? Fanlar güç almadığı için dönmüyor farkındayım ama nasıl güç vereceğimi çözemedim
Sorun olmaz da ters olması garip :)

Fanların ışığı yanıyor mu?

Sorun olmaz da ters olması garip :)

Fanların ışığı yanıyor mu?
Yanıyor
RGB kontrolcünün kablosunu sata kablosuna taktım kablonun ucunuda güç kaynağına taktım. RGB kontrolcü çalıştı ancak fanlar yine çalışmadı.
Tek boşta kalan kablo bu bunu takacağım yeri bulamadım.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    150,9 KB · Görüntüleme: 34
  • image.jpg
    image.jpg
    85,8 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
2. resimde gösterdiğin kablo RGB kablosu o boşta kalacak. O kasadaki fanların güç bağlantısını bilmiyorum. Tuttuğun SATA kablosunu bağlayıp dene bakalım fanlar dönecek mi?

Dönmüyor ya kafayı yiyeceğim az kaldı nasıl bir çıkmaza girdim offff

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    136,6 KB · Görüntüleme: 44
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı