Sistem toplama

  • Konuyu başlatan onurr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 532
O

onurr

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar herkes bir sistem toplamak ister. Ben sistem toplamak istesem üst seviye oyunları en iyi şekilde oynayabileceğim bir sistem isterim. Bu sistemi toplarken insanların yüzü ekşiyor , çünkü; topladıkları sistem çok pahalı oluyor. Benim fikrimce oyun bilgisayarında en önemli bileşen ekran kartı ise ekran kartının güzel olması lazım.

Bir oyun bilgisayarı toplamaya kalksam ekran kartının her şeyi şöyle olur:

2 GB 384 BİT PCI-E 3 GDDR5 NVIDIA

Bir oyun bilgisayarı toplamaya kalksam işlemci şöyle olur: INTEL ve AMD marka işlemci isterim.

Intel Core İ7 ve Core İ5, Amd FX serisi varmış tam bilmiyorum.

Yani şunu söylemek istiyorum ekran kartını istediğim gibi yaparak işlemciyi AMD yapıp hız aşırtırması yapsam mantıklı olur mu? Hız aşırtırmasını yapmayı bilmiyorum Vatan bilgisayar gibi yerler yapıyor mu? Kısacası işlemcinin parasını azlatıp ekran kartına yüklensem mantıklı olur mu? Bir de şu var hız aşırtırmasını yapamadığımdan birini yaptırıp para vermek zorundayım ondan işlemciyi normal pahalı bir işlemci fiyatına çıkacak.

Amacım şu İntel Core İ5 yerin Amd FX serisinden mi? alsam. Gerçi Amd FX serisinin Ghz'leri falan yüksek oluyor.
 
Yeterli bütçen yoksa tabii ki AMD alacaksın. Ekran kartını da yüksek tutabilirsin böyle yaparsan. Alırsın bir FX-6300, hatta FX-4300 bütçeye göre, ekran kartına yüklenirsin. Şakır şakır oynarsın sonra. Hız aşırtmayla da uğraşmana gerek yok. Oyun oynamak için hız aşırtması yapmana gerek yok.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı