Sistem toplamak için beklenmeli mi?

Bütçe
6000-6300
Fiyatlar inanılmaz oynuyor, şuanda düşündüğüm sistemin fiyatı ilk 5.973 ten 6.200'lere ordan da 6.002 ye şuan da 6.029'a oynamış :(

Hoş bulduk :) Bence de 5.000 çok iyi para. Şimdiye kadar yaptığım araştırmalarda çok iç açıcı alamadım fiyatları. Şimdilik daha konuşmadığım bir yer daha var. O da önceden bence i5 9400F'i i5 9800k'ya değiştir dedi ama 700 TL küsür fark yapıyor. Bir de sanırım ekran kartını GTX 1660 yapabiliriz demişti. Çok detaylı konuşamadık daha. Bilmiyorum benchmark testlerine bakınca RTX 2060 ile GTX 1660 arasında iyi fark var bence. Eğer sorun olmazsa sormam sence yapmam gerek rötuşlar nedir?

Yani amacın oyun oynamak felansa AMD tarafına yönelebilirsin tabi ki yine de tercih senin olacaktır.
Tavsiyem AMD GPU'larından uzak durman.
Yazılım anlamında genel anlamda çok tatmin etmiyorlar.
Ek olarak GTX 2060 uygun bir kart senin işini rahat 2-3 yıl görecektir.
Genel anlamda bireysel olarak parça bulmanı tavsiye ederim belli başlı satış sitelerinden.
Gerçi virüs nedeniyle artık ortalarda parça kalmadı.
Olanda çok üst fiyatlara satıyor.
Ben toplamaya başladığımda Korona daha patlak vereli 2 hafta olmuştu :)
Ben 5 bin TL uyguna ve bu dönemde böyle bir sistem topladığım için şanslıyım.
Şu an o pcden yazıyorum her şey yolunda :)

Doların düştüğünü daha göremedik. Sürekli artış içerisinde dolar. Ben sistemimi bir ay önce alsaydım 1.000 TL daha ucuza alabilirdim.

Şimdi kontrol ettim fiyatı 500 TL daha artmış. 😟
dolar 15 ayda 7.3'ten 5.6'ya düştü bunun da farkında olarak yazmışsındır umarım bunu... Doların artışı ve inişi de pek çok etkene bağlıdır sırf ağzım boş kalmasın diye yorum yapmak zorunda değilsiniz.

Çok inişli çıkışlı bir döneme girdik elindeki parayla ilerde çok iyi bir şey de alabilirsin, çok kötü bir şey de. 10-15 gün bekledikten sonra karar ver. Baktın işler kötüye gidiyor koy parayı al. ABD virüsten çok zarar görecek gibi acısını bizden çıkarabilir aman dikkat.

dolar 15 ayda 7.3'ten 5.6'ya düştü bunun da farkında olarak yazmışsındır umarım bunu... Doların artışı ve inişi de pek çok etkene bağlıdır sırf ağzım boş kalmasın diye yorum yapmak zorunda değilsiniz.

Ohooo siz hangi ülkede yaşıyorsunuz acaba Papaz'ı alıp serbest bıraktıktan sonra ki düşüşten yani istisnadan bahsediyorsunuz.
Elinizde ki bordo klavyeniz ile size başarılar diliyorum.
2 ay gibi kesin konuşup millete bilgi vereceğinize o zaman neyiniz var neyiniz yok satıp ticaret ve borsaya atılın.
Atalarımız der ki
İt ürür kervan yürür işte o misal bizim derdimiz :)
Size ayrılan sürenin sonuna geliyorum .

Olanların farkındayım ben boş yere laf atmanıza gerek yok.

Yani amacın oyun oynamak falansa AMD tarafına yönelebilirsin tabii ki yine de tercih senin olacaktır.
Tavsiyem AMD GPU'larından uzak durman.
Yazılım anlamında genel anlamda çok tatmin etmiyorlar.
Ek olarak GTX 2060 uygun bir kart senin işini rahat 2-3 yıl görecektir.
Genel anlamda bireysel olarak parça bulmanı tavsiye ederim belli başlı satış sitelerinden.
Gerçi virüs nedeniyle artık ortalarda parça kalmadı.
Olanda çok üst fiyatlara satıyor.
Ben toplamaya başladığımda Korona daha patlak vereli 2 hafta olmuştu :)
Ben 5 bin TL uyguna ve bu dönemde böyle bir sistem topladığım için şanslıyım.
Şu an o PC'den yazıyorum her şey yolunda :)

Dostum, senin adına gerçekten çok mutlu oldum! Mükemmel bir fırsat yakalamışsın, ben seninkinden daha kötüsünü 6.500-7.000'e buluyorum. Güle güle kullan :)
Herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim, her birinizin fikri benim için çok önemli. Ben kararımı bir süre beklemekten yana yapacağım. Çevremde çok fırsat göremedim. Son bir sorum var o da bu konuyu nasıl çözüldü yapacağım ile ilgili. Araştırdığımda en iyi cevap seçeneği ile işaretledikten sonra moderatörlerin bu işi hallettiğini öğrendim. Fakat en iyi cevabı seçme seçeneğini bulamıyorum. Bir bilgisi olan var mı?

Son düzenleme:
Ya sen bilirsin ama 2.elden iyi bir araştırma ile daha ucuz fiyata daha güzel bilgisayar alabilirsin.
Ben 3000TL'ye
i3-9100F
RX570
8 GB RAM
240GB SSD
Güle güle kullan :) Ben dolar tam 6 küsür iken aldım. Bayağı araştırma yaptım zamanında. 1. el almak istedim ondan dolayı 2. el almadım. Fakat şimdiki fiyatlara bakıyorum da artık 2. el almak daha da mantıklı geliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı