Sistem toplamak için GTX 11 serisi beklenmeli mi?

Anakartı aşırı yüksek almışsınız. Gerek yok o kadar pahalı anakarta. Kasa olarak seçtiğiniz kasa ısınma problemine sahip. Kasa olarak Aerocool Cylon, PSU olarak da Akasa Viper 600W +80 Bronze alabilirsiniz. Ekran kartı olarak @Shimada Sensei hocamın önerdiği Galax GTX 1080'i alabilirsiniz. Emin olun ki seçtiğiniz kart ve bu kartın arasında görünüş ve soğutma haricinde hiçbir fark yok. Dizdiğiniz sistemde RAM yok. RAM olarak önerim XPG 8x2 3000 MHz CL16 DDR4 RAM'i öneririm.

Anakartı aşırı yüksek almışsınız. Gerek yok o kadar pahalı anakarta. Kasa olarak seçtiğiniz kasa ısınma problemine sahip. Kasa olarak Aerocool Cylon, PSU olarak da Akasa Viper 600W +80 Bronze alabilirsiniz. Ekran kartı olarak @Shimada Sensei hocamın önerdiği Galax GTX 1080'i alabilirsiniz. Emin olun ki seçtiğiniz kart ve bu kartın arasında görünüş ve soğutma haricinde hiçbir fark yok. Dizdiğiniz sistemde RAM yok. RAM olarak önerim XPG 8x2 3000 MHz CL16 DDR4 RAM'i öneririm.

Ramleri değiştiriyim diye çıkartmıştım eklemeyi unuttuğum zaman koymuşum. Kasa önerisi için teşekkür ederim tip olarak beğenmedim ama :D aklımın bir köşesinde Corsair Graphite 380T var o yüzden belkide. Forumda galax ı okumuştum daha önce öneriliyordu. Fark yok dediğiniz soğutma bana ileride lazım olabilir çünkü en başta anlattığım gibi Render - Gaming Pc toplamak istemiştim. Zaten hala kararsızım 1080 i direkt olarak alsam mı yoksa 1170 i mi beklesem diye.

1.si Galax ve nanokatalog güvenilir ve normal msi dan tek farkı soğutması ki ben oyunlarda msi kartlara göre 2-3 derece farkettiğini gördüm bizzat kullanıyorum.
2.si @Sezai Bey gibilerini iyi ki dinlememişim 1 ay önce kurduğum sistem şu an 1200-1500TL fazlasına geliyor. En iyi zaman düşündüğün zamandır.
3.sü 21 ağustosu beklemen için geçerli tek sebep 1100 serisi ekran kartlarının ne kadar daha iyi olduğunu görmektir piyasaya veya Türkiye'ye gelmesi yine aylar bulacaktır.
Başka soru?

1.si Galax ve nanokatalog güvenilir ve normal msi dan tek farkı soğutması ki ben oyunlarda msi kartlara göre 2-3 derece farkettiğini gördüm bizzat kullanıyorum.
2.si @Sezai Bey gibilerini iyi ki dinlememişim 1 ay önce kurduğum sistem şu an 1200-1500TL fazlasına geliyor. En iyi zaman düşündüğün zamandır.
3.sü 21 ağustosu beklemen için geçerli tek sebep 1100 serisi ekran kartlarının ne kadar daha iyi olduğunu görmektir piyasaya veya Türkiye'ye gelmesi yine aylar bulacaktır.
Başka soru?

dediğim gibi istesem şu anda alabilirim bu sistemimi ama 1080 ile 1070 arasındaki puan farkı belli.
ac1c877aa1bbde45117910448a81bce463d3c5e2.png

şimdi bu değerler doğru ise ve geldiğinde zaman fiyatı neredeyse aynı ise ben ağlarım :D

Galax konusunda ise dediğim gibi soğutma benim için daha iyi olucak sırf sıvı soğutma diye aorus u bile düşünmüştüm ama gerek yok tabikide. GPU yu üreten nvidia sonuç olarak.

Başka sorum şu yönde olur. Sistemi toplarım şu anda elimdeki gtx 970 i güzelce kullanırım. 1170 geldiği zaman aldığım anakartta soket sorunu yapar mı ? çünkü şu anda bile 1080 GDDR5X kullanırken 1070 ti GDDR5 kullanmakta.

Hayır sorun olmayacak PCI-EX slotuna takıp devam edeceksin. Çok fazla speakülasyon dolanıyor ortalıkta 1100 ile ilgili. Bahsettiğin görseldeki kadar bir fark olacağını sanmıyorum ben ama eğer diyelim oldu, o zaman o kartları almamız im-kan-sız olacaktır. 1080Ti 5-6 bin lira iken 1170 en az yine 5 Bin olur. Bilmiyorum şahsen kendim 9Bin TL para harcadım sisteme ama 10K falan verilmez ya bilgisayara .. Sadece oyunsa tabi.

Bence bekle.
Dolar artar diyenler olur; alacağı bileşenler dolar ile geliyor.
Bütçesinin hepsini dolara çevirirse kurdaki artmalar ve azalmalar alacağı bileşenleri etkilemez.
Mantıklı.
11xx serisi kartlar çıktığında fiyat/performanslarına göre seçersin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı