Sistem toplamaya nasıl alıştınız?

Arkadaşlar açılan yeni sistem toplama konu başlıklarına baktığımda her bir kafadan farklı sistemler çıkıyor. Bu olaya nasıl alıştınız? Hangi kartın nasıl FPS değerleri vereceğini, hangi anakartın kartın hangi işlemci ve hangi ekran kartı ile uyumlu olduğunu nasıl anlıyorsunuz?

Videolar izleyerek performans karşılaştırması yapıyoruz. İşlemci uyumluluğu soket tipinden belli oluyor yani i3 10100F 1200P'in yani 1200P'in olmayan bir anakartta çalışmaz. RAM konusu fazla detaylı değil en az 3000MHz ve CL değerinin en fazla CL16 olmasını tercih ediyoruz. PSU tarafında ise güvenilir markaları araştırıyoruz mesela ben Power Boost markasını forumlarda öğrendim kötü olduğunu. SSD bakımındanda forumları araştırıyoruz. Kasa konusunda mesh olması veya hava akışının iyi olmasına bakıyoruz eğer çok az bir yerden hava akışı varsa o kasayı önermiyoruz. Monitör konusuna gelince panel tipini oldukça TN seçmemeye IPS veya VA olmasına dikkat ediyoruz ve MS değerinin en fazla 4 5 olmasına bakıyoruz. Sanırım sistem bitti anlatım da bitti :) iyi forumlar hocam.

Videolar izleyerek performans karşılaştırması yapıyoruz. İşlemci uyumluluğu soket tipinden belli oluyor yani i3 10100F 1200P'in yani 1200P'in olmayan bir anakartta çalışmaz. RAM konusu fazla detaylı değil en az 3000MHz ve CL değerinin en fazla CL16 olmasını tercih ediyoruz. PSU tarafında ise güvenilir markaları araştırıyoruz mesela ben Power Boost markasını forumlarda öğrendim kötü olduğunu. SSD bakımındanda forumları araştırıyoruz. Kasa konusunda mesh olması veya hava akışının iyi olmasına bakıyoruz eğer çok az bir yerden hava akışı varsa o kasayı önermiyoruz. Monitör konusuna gelince panel tipini oldukça TN seçmemeye IPS veya VA olmasına dikkat ediyoruz ve MS değerinin en fazla 4 5 olmasına bakıyoruz. Sanırım sistem bitti anlatım da bitti :) iyi forumlar hocam.

Hocam TN panel konusu tartışılır. Çok güzel renk veren TN paneller de var. Ayrıca TN panel FPS oyunlarında en avantajlısı.

Youtube'da çok video izliyorum okuyorum, kendim hata yapa yapa öğreniyorum, artık çok detaylı olmasada tabi bu işin teknik kısımlarını daha iyi bilenleri katmıyorum kendi çapımda uyumlu parçalarla düzgün çalışacak sistem kuran biri haline geldim. İşlemciye karar verince hangi kartla iyi performansı olur onu araştırıyorum ben genelde kaliteli bilindik bileşen markalarını tercih ediyorum çok iyi denilse bile farklı markaları tercih etmiyorum biraz fazla para veriyorum bu yüzden diğer arkadaşlara göre ama içim rahat ediyor, tavsiyem izle, oku, sor öğreniyorsun. Bu arada TN panel evet IPS'ler iyi ama Benq Zowie XL2411P monitöre sahibim ve renklerinden performansından memnunum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı