Sistem toplamaya nereden başlanır?

Yer
Osmangazi / Bursa
Konu başlığından kısmende olsa anlaşılacağı gibi sistem nasıl toplanır? Konuyu zorluyoruz
örnek vermek gerekirse, elinizde bilgisayara ait hiç bir donanım parça olmadığını düşünün ve bir sistem toplmaya karar verdiniz. Maddi imkanlarda el vermediğini düşünürsek eğer, parça parça almaya kalktığımızda ilk öncelik neler alınmalıdır neye dikkat edilmelidir? Yaptığımız hatalar nelerdir biraz bunlardan konuşabilir miyiz?

Şimdi illaki herkes bilgilerini paylaşacağı için lütfen, yok git para biriktir öyle al ve benzeri yorumlardan kaçınalım. Burada benim zamanında yaptığım gibi hata yapan arkadaşlar var mı veya alırken neleri göz önünde bulundurmamız lazım onları merak ediyorum, maksat sohbet. İyi forumlar...

Dosya Ekleri

• Yükselme Segmenti.jpg
    Yükselme Segmenti.jpg
    78,1 KB · Görüntüleme: 164
  • Kısıtlı Para.jpg
    Kısıtlı Para.jpg
    54 KB · Görüntüleme: 145
  • Kasa Seçimi.jpg
    Kasa Seçimi.jpg
    37,6 KB · Görüntüleme: 142
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak ne için kullanacaksın
Oyun ise işlemci ve ekran kartı sonra ekran kartı sonra ise hepsine uyumlu anakart psu kasa sıralaması bana göre böyle olur .
Ofis içinse İşlemci anakart ram psu kasa.

Konu başlığından kısmende olsa anlaşılacağı gibi sistem nasıl toplanır? Konuyu zorluyoruz
örnek vermek gerekirse, elinizde bilgisayara ait hiç bir donanım parça olmadığını düşünün ve bir sistem toplmaya karar verdiniz. Maddi imkanlarda el vermediğini düşünürsek eğer, parça parça almaya kalktığımızda ilk öncelik neler alınmalıdır neye dikkat edilmelidir? Yaptığımız hatalar nelerdir biraz bunlardan konuşabilir miyiz?

Şimdi illaki herkes bilgilerini paylaşacağı için lütfen, yok git para biriktir öyle al ve benzeri yorumlardan kaçınalım. Burada benim zamanında yaptığım gibi hata yapan arkadaşlar var mı veya alırken neleri göz önünde bulundurmamız lazım onları merak ediyorum, maksat sohbet. İyi forumlar...
Şunu açıkca belirtebilirim o halde; sistem toplama uzun sürece yayılırsa en önemli parça anakart olur. İleriye dönük bir anakart, güzel seçim olacaktır.

Ben önce Ekran Kartı, İşlemci, Anakart alıp sonra diğer parçaları alıyorum tabi bu söylediğim değişebiliyor eğer bu parçaların fiyatlarında bir artış veya stok sorunu varsa diğer parçalara (ram, kasa, psu, hdd, ssd) yönelip onları alıyorum sonra bu parçaları alıyorum

Bu şekilde sıra belirlemek yanlış. Donanımlar zaten tek tek ve zamana yayılmış şekilde alınacaksa, her şeyden önce toplamda ne kadarlık bir bütçe harcanacağı belirlenmeli, göze alınacak meblağ belirlendikten sonra bu bütçe ile alınacak fiyat performans sistem listelenmeli ve indirimler takip edilerek hangi donanım uygun fiyata yakalanıyorsa o çekilmeli, bu şekilde ilk başta belirlenen sistemde yükseltme yapmak bile söz konusu olabilir.
İlk önce bellek alayım yok işlemci alayım gibi bir sıralama yapılarak bütçe heba edilir.

Şahsen sıra koymak bana saçma geliyor alabilirsem para biriktirip hepsini toplu alıyorum. Yok RAM alayım sonra Ekran kartı alayım... ben sistemden sıkılırım yahu. :kararsız: Malum alabilirsem dedim 8 senelik 7600M kullanmak ne mutluluk verici olsa gerek.

Önce indirme giren ürünler alınır. Belirlenen herhangi bir parça ucuz ise hemen alınmalı. İndirim yoksa işlemci alınmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı