better call saul
Hectopat
Daha fazla
Mesela bu sistem iyi mi kendim topladım örnek olarak.https://www.incehesap.com/uye/sepet.php
İyi mi? Zaten bir süre sonra artık ben tavsiye veririm.
Yeni attım. Pardon ilki olmamış.Hocam link bozuk.
Hocam link bozuk.
Yeni attım. Pardon ilki olmamış.
Tamamdır hemen yazıyorum 2 dk içerisinde.Hocam attığınız link sepete yönlendiriyor sizin sepetinize değil parçaları göremiyoruz yazarsanız daha rahat olur.
F/P olarak Palit, Zotac Galax ve INNO3D modellerini önerebilirsin. İlk başta ben de senin gibi bilgisayar toplamayı bilmiyordum, fakat YouTube'den video izleyerek ve bilgisayar toplama konularına göz atarak bilgisayar toplamayı öğrendim.Tamam hangi ekran kartı iyi? Ayrıca benim sorunum belki sosyaldeki birisi yanlış önerdi o zaman ne yapacağım ben de kötü olanı alırsam olmaz. Ondan dolayı her şeyi anlatan bir yer var mı?
İşlemci:
AMD Ryzen 5 3500X 3.6GHz 6 çekirdek 35MB soket AM4 fanlı işlemci
Anakart:
ASUS TUF B450M-PLUS AM4 DDR4 4400(OC)MHz mATX anakart
Bellek:
Apacer Panther 16 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16 Black-Gold RAM
Ekran kartı:
ASUS ROG STRIX RX 570 8 GB OC GDDR5 256Bit DX12 ekran kartı
SSD:
WD Blue 500GB 560MB/530MB/s M.2 SSD disk
Kasa:
Gamepower Wraith 650W +80 bronz dahili PSU'lu 4x120mm ARGB fan ARGB LED bar Gaming ATX
Gaming aksesuar yazmama gerek yok diye düşünüyorum işletim sistemini kendim kurarım zaten.
Aşağıdaki listeleri ezbere bileceksin:
Sorunlu olduğu bilinen SSD modelleri
1) SanDisk SSD Plus modeli. Bilinen sorunlar; Okuma ve yazma hızı düşüklüğü. Ani sistem kitlenmeleri. Not: Bu sorunlar ağırlıkla 120 ve 240GB modellerinde görülmektedir. 2) Adata SU630 ve SU650 modelleri. Bilinen sorunlar; Okuma ve yazma hızı düşüklüğü. Ani takılma ve donma...www.technopat.net
[Tavsiye] 300-2000 TL PSU önerisi
@f3turan @techno3030 @MisakiTaro @BerkeP @PanzerTR @Usman Aganın Bıyığı @HABAR bir hata gördüyseniz söyleyin lütfen, sevinirim :D. Not: Bazı PSU'ları bilmediğim için eklemedim. 300-410 TL arasında alabileceğiniz PSU'lar...www.technopat.net
300-1500 TL kasa tavsiyesi
Kasalar, en çok alternatife sahip olduğumuz bileşen sanırım, unuttum modeller olabilir, aşağıda yazarsanız sevinirim. 300-800 TL arası: https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/aerocool-aero-one-duo-cam-yan-panel-fanli-usb-3-0-pencereli-atx-oyun-outlet-ak569_pdp_608880277...www.technopat.net
Ayrıca anakart önerirken soketlerine dikkat edeceksin. Uyumsuz ya da kalitesiz anakart önermemeye dikkat edeceksin.
RAM konusuna gelince çipleri sorunlu olan LPX RAM’leri asla önerme.
Gerisi yavaşça gelir, ne kadar deneyimli olursan önerdiğin sistemler bir o kadar da sorunsuz olur.
Eğer bir yerde takılırsan beni ya da şu üyeleri etiketleyerek soru sorabilirsin:
@Yüksek RPM @PanzerTR @hadwiger
@techno3030 (umarım rahatsız etmiyorumdur.)
Kendime 6.500 TL civarı bir sistem toplamak istiyorum ama konu bu değil. Hangisinin hangisiyle uyuştuğunu hangi RAM iyi hangisi kötü Intel 10400 gibi bir şey vardı herhalde o ne işe yarıyordu. Sonra hangi ekran kartı iyi. Ryzen 3500 ne vb. bunun gibi teknik bilgileri nereden öğrenebilirim? Yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkürler.