Sistem toplamayı nasıl öğrenebilirim?

Tamam hangi ekran kartı iyi? Ayrıca benim sorunum belki sosyaldeki birisi yanlış önerdi o zaman ne yapacağım ben de kötü olanı alırsam olmaz. Ondan dolayı her şeyi anlatan bir yer var mı?
F/P olarak Palit, Zotac Galax ve INNO3D modellerini önerebilirsin. İlk başta ben de senin gibi bilgisayar toplamayı bilmiyordum, fakat YouTube'den video izleyerek ve bilgisayar toplama konularına göz atarak bilgisayar toplamayı öğrendim.

Aşağıdaki listeleri ezbere bileceksin:

Ayrıca anakart önerirken soketlerine dikkat edeceksin. Uyumsuz ya da kalitesiz anakart önermemeye dikkat edeceksin.

RAM konusuna gelince çipleri sorunlu olan LPX RAM’leri asla önerme.

Ek olarak sistemi tam besleyecek bir PSU önermelisin bunun için o işlemci ya da ekran kartı için tavsiye edilen güç değerini bilmen gerek. Ve darboğaz yapmayacak ikililer öner. Mesala i3-10100F&RTX 2060 gibi.

Gerisi yavaşça gelir, ne kadar deneyimli olursan önerdiğin sistemler bir o kadar da sorunsuz olur.

Eğer bir yerde takılırsan beni ya da şu üyeleri etiketleyerek soru sorabilirsin:

@Yüksek RPM @PanzerTR @hadwiger
@techno3030 (Umarım rahatsız etmiyorumdur.)

Son düzenleme:
İşlemci:

AMD Ryzen 5 3500X 3.6GHz 6 Çekirdek 35MB Soket AM4 Fanlı İşlemci​

Anakart:

Asus TUF B450M-Plus AM4 DDR4 4400(OC)MHz mATX Anakart​

Bellek:

Apacer Panther 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16 Black-Gold Ram​

Ekran kartı:

Asus ROG Strix RX 570 8GB OC GDDR5 256Bit DX12 Ekran Kartı​

SSD:

WD Blue 500GB 560MB/530MB/s M.2 SSD Disk​

Kasa:

GamePower Wraith 650W +80 Bronz Dahili PSU' lu 4x120mm ARGB Fan ARGB Led Bar Gaming ATX​

Gaming aksesuar yazmama gerek yok diye düşünüyorum işletim sistemini kendim kurarım zaten.

İşlemci:

AMD Ryzen 5 3500X 3.6GHz 6 çekirdek 35MB soket AM4 fanlı işlemci​

Anakart:

ASUS TUF B450M-PLUS AM4 DDR4 4400(OC)MHz mATX anakart​

Bellek:

Apacer Panther 16 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16 Black-Gold RAM​

Ekran kartı:

ASUS ROG STRIX RX 570 8 GB OC GDDR5 256Bit DX12 ekran kartı​

SSD:

WD Blue 500GB 560MB/530MB/s M.2 SSD disk​

Kasa:

Gamepower Wraith 650W +80 bronz dahili PSU'lu 4x120mm ARGB fan ARGB LED bar Gaming ATX​

Gaming aksesuar yazmama gerek yok diye düşünüyorum işletim sistemini kendim kurarım zaten.

Hocam 6500 TL'ye forumdaki bilgili kişiler RTX2060 sistem falan topluyorlar bir konu açın sorun bence RX570 düşük biraz.

Aşağıdaki listeleri ezbere bileceksin:

Ayrıca anakart önerirken soketlerine dikkat edeceksin. Uyumsuz ya da kalitesiz anakart önermemeye dikkat edeceksin.

RAM konusuna gelince çipleri sorunlu olan LPX RAM’leri asla önerme.

Gerisi yavaşça gelir, ne kadar deneyimli olursan önerdiğin sistemler bir o kadar da sorunsuz olur.

Eğer bir yerde takılırsan beni ya da şu üyeleri etiketleyerek soru sorabilirsin:

@Yüksek RPM @PanzerTR @hadwiger
@techno3030 (umarım rahatsız etmiyorumdur.)

Bir de şunun gibi bir şey eklersek iyi olur hocam:

Arkadaş Gamepower PSU atınca aklımda geldi :).

Kendime 6.500 TL civarı bir sistem toplamak istiyorum ama konu bu değil. Hangisinin hangisiyle uyuştuğunu hangi RAM iyi hangisi kötü Intel 10400 gibi bir şey vardı herhalde o ne işe yarıyordu. Sonra hangi ekran kartı iyi. Ryzen 3500 ne vb. bunun gibi teknik bilgileri nereden öğrenebilirim? Yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkürler.

Öncelikle hangi ekran kartının hangisinden iyi olduğunu ekran kartı sıralamalarından öğrenebilirsin (markalar değişiklik gösterir. Mesela RX 590 RX 580'den daha iyidir. 9 8'den büyük bir sayı. GTX 1660 GTX 1060'tan daha iyidir gibi gibi şeyleri araştırıp öğrenebilirsin). İşlemciler için de aynısı geçerli. Alacağın anakartının RAM'in için kaç MHz desteklediğini bilmelisin. Kullanacağın güç kaynağının (PSU), sistem parçalarının istediği Watt değerini karşılayıp karşılamayacağına bakmalısın. Alacağın SSD veya HDD'nin ise kronik sorunları olup olmadığını kullanıcılardan internette dolaşıp öğrenebilirsin. Tabii bu ekran kartlarının sıcaklıkları için de geçerli. Aynı model bir ekran kartının farklı markalarında farklı sorunlar olabiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı