Sistem Toplarken Hangi Donanımdan Başlanmalı?

KaanKulac

Kilopat
Katılım
4 Aralık 2016
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayar toplamayı düşünüyorum fakat bilgisayar parçalarını aynı anda almak istemiyorum çünkü o kadar birikmiş param yok haliyle bütçem yok. Bu konuda da çok fazla bilgim olmadığı için bilgisayar toplamaktan anlayan arkadaşlar varsa bana hangi donanımdan başlamam gerektiğini söyleyebilirlerse çok sevinirim.

Sistemim;
Windows 7 64 bit
İntel(R) Pentium(R) CPU G630 2.70 GHz(2 CPUs)
4 GB Ram
İntel HD Graphics Family

Sistemimden de anlayacağınız üzere çoğu modern oyunu oynayamıyorum. Yardım ederseniz sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında hepsi birden alınamıyorsa ilk başta SSD, HDD, kasa ve PSU alınmalı, para biriktirilerek en azından işlemci, anakart ve RAM'leri aynı anda, ekran kartını ise bir sonraki biriken parayla almak daha iyi olacaktır. Her 2-3 ayda bir yeni ürün çıkıyor içlerinden en az değişen parçalar HDD, SSD, kasa ve PSU olduğu için, ne kadar yeni parça çıkarsa çıksın onlar hep sabit kalıyor gibi bir şey.
 
Öncelikle oynadığın yada oynamak istediğin oyunlara göre bir sistem fiyatı belirlemelisin kendine. Parça parça almak mantıklı değil çünkü teknoloji ve yazılımlar gün geçtikçe değişmekte.Kısacası önce kendin ulaşabileceğin maksimum bütçeyi belirlemeli ve ona göre parça tercihinde bulunmalısın.Bunu en iyi şekilde paranı biriktirerek yapabilirsin.
 
Bence anakart çünkü ram, işlemci, soket yapısı, mhz gibi dikkat edilerek anakart'a uyumlu almalısınız.
Bununla ilgili Levent ağabeyinin bir açıklaması vardı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İlk 1 2 dakikasını izlersen ana kartın artık o kadar da önemli olmadığını anlarsın. Mekanik gözüyle bakıyorlar. :D
@KaanKulac
Monitör almayı düşünmüyorsan ilk başta ekran kartını düşünmelisin ve bu ekran kartını düzgün besleyecek bir işlemci. Bu iki bileşeni dengeli tutarsan (öncelik ekran kartı olmak üzere) iyi bir sistem yapacaksın. 8 GB RAM 1920*1080 çözünürlük için yeterli gelecektir. Bundan sonra sistemi yeterince besleyebilecek PSU bakmalısın. Buradan alacağın sistemin ne kadar güç harcayacağını hesaplarsın. Ana kartta da o kadar ucuza kaçma B150 olması ideal olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun sistemin.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı