Sistem toplarken Intel mi AMD mi?

Oyun için alacaksan Intel, maalesef oyun içinde AMD diyenleri anlamıyorum. Arada küçümsemeye gelmeyecek kadar büyük bir fark var. Kesinlikle Intel
Fark var fakat performans farkı %10-15 fiyat farkı ise %50-%100' e kadar çıkabiliyor. Bu dolar kuruylada haliyle çoğunluk AMD işlemcileri tercih ediyor.

Anakartınız ve kullandığınız BIOS sürümü nedir? Eğer anakartınız uygunsa, AMD Ryzen Master ile istediğiniz işlemi manuel olarak yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Türkiye şartlarında bütçe sınırsız değilse AMD.

Yeni nesil ryzen'lar (2600-2700x arası) oyun ve ram uyumu konusunda eski büyük problemlerden kurtulmuş gibi.
2600 ve 2700x kullanıyorum çok memnunum. Ekran kartı konusunda da AMD tercih ettim.
Aynı ayarda intel sistem toplasaydım, evet fps biraz daha yüksek olurdu, ama 3-4 bin TL fazla vermem gerekirdi. Sadece ekran kartı farkı 1200 TL. (vega 56-1070ti)
Monitorum 144 Hz ve zaten max. 144 fps i verimli görebiliyorum.

Aylık elektrik faturası AMD cilere 10-15 TL fazla gelebilir.

Aynı performansı hangisi daha ucuz veriyorsa o. Marka fanboyluğu yapmayın. Hatta hiçbir şeyin fanboyluğunu yapmamak lazım. Bugün AMD, yarın Intel.

ortalama bi bütceyle toplanacak oyun bilgisayarı icin konusuyorum İntelde 4 Core 4 Thread bi islemci 1600 TL AMD' de 6 Core 12 Thread daha yeni teknolojiyle üretilen bi islemci 1250 TL
İntelde 2666HZ ram desteği olan bi anakart 550 tl AMD 3200HZ ram desteği olan gaming serisi daha yeni chipsetli anakartlar aynı fiyatta İntel diyor ki gel hem fazla para ver hemde benim eski teknolojimi kullan aradaki fark ne max 10 fps intel 130 fps veriyor amd 120 ve intelin ne yapacağı belli değil amd sistem topladıgınız zaman 3-5 sene arkanıza bakmazsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…