Sistem toplarken Intel mi AMD mi?

Oyun için alacaksan Intel, maalesef oyun içinde AMD diyenleri anlamıyorum. Arada küçümsemeye gelmeyecek kadar büyük bir fark var. Kesinlikle Intel
Fark var fakat performans farkı %10-15 fiyat farkı ise %50-%100' e kadar çıkabiliyor. Bu dolar kuruylada haliyle çoğunluk AMD işlemcileri tercih ediyor.
 
Ryzen 3 2200G. Vatandaki sözde teknik elemana gösterdim, bu bir sorun değil diyor. Sıkıntım şuydu, Ryzen 3 normal olarak 3.50 ile çalışıyor ama turboya geçince 3.70 ama ben ne normal halinde ne de turbo da tam kapasiteye ulaştıramadım işlemciyi. Vatandaki zeka küpüne anlatıyorum durumu. Aha bak geçiyor 3.50' yi diyor. Biostan core performance boost açık olduğundan turboya geçiyor sistem ama onda bile 3.70 olmuyor görmüyon mu sen dedim ses çıkarmıyor. Yük altına soktu aida64 ile falan ama bular benim yaptığım şeyler zaten. Bana diyor ki bence garantiye gidince bir sorun yok diye geri gonderecekler diyor. Zaten işlemciyi sürekli tam hızda kullanmak ısı açısından zararlı diyor. Ya kardeşim sen bırak ısıyı mısıyı ben işlemcimi tam kapasite kullanmak istiyorum yapabiliyorsan bu sorunu düzelt beceremeyeceksen gönderelim garantiye dedim. Gerekli şeyleri yaptık gönderdim Çarşamba günü. Eğer o sorun düzelmeden gelirse o işlemci bana arızalı ürün sattıkları için mahkemeye başvurucam. Oradan da olumsuz sonuç alırsam götürücem işlemciyi vatan bilgisayarın içinde parçalıcam. Sonrasında buraya konu açarım bana Intel işlemci tavsiyesinde bulunun diye.
Anakartınız ve kullandığınız BIOS sürümü nedir? Eğer anakartınız uygunsa, AMD Ryzen Master ile istediğiniz işlemi manuel olarak yapabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Türkiye şartlarında bütçe sınırsız değilse AMD.

Yeni nesil ryzen'lar (2600-2700x arası) oyun ve ram uyumu konusunda eski büyük problemlerden kurtulmuş gibi.
2600 ve 2700x kullanıyorum çok memnunum. Ekran kartı konusunda da AMD tercih ettim.
Aynı ayarda intel sistem toplasaydım, evet fps biraz daha yüksek olurdu, ama 3-4 bin TL fazla vermem gerekirdi. Sadece ekran kartı farkı 1200 TL. (vega 56-1070ti)
Monitorum 144 Hz ve zaten max. 144 fps i verimli görebiliyorum.

Aylık elektrik faturası AMD cilere 10-15 TL fazla gelebilir. 🙂
 
Aynı performansı hangisi daha ucuz veriyorsa o. Marka fanboyluğu yapmayın. Hatta hiçbir şeyin fanboyluğunu yapmamak lazım. Bugün AMD, yarın Intel.
 
ortalama bi bütceyle toplanacak oyun bilgisayarı icin konusuyorum İntelde 4 Core 4 Thread bi islemci 1600 TL AMD' de 6 Core 12 Thread daha yeni teknolojiyle üretilen bi islemci 1250 TL
İntelde 2666HZ ram desteği olan bi anakart 550 tl AMD 3200HZ ram desteği olan gaming serisi daha yeni chipsetli anakartlar aynı fiyatta İntel diyor ki gel hem fazla para ver hemde benim eski teknolojimi kullan aradaki fark ne max 10 fps intel 130 fps veriyor amd 120 ve intelin ne yapacağı belli değil amd sistem topladıgınız zaman 3-5 sene arkanıza bakmazsınız
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı